Ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Ιταλική αγαπημένη μου συνταγή! Pasta Pomodoro al forno από το βιβλίο μου ‘Νοστιμιές αλά ιταλικά’, για πεντανόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Δύσκολη
0:50

4

30 λεπτά

20 λεπτά

ζυμαρικά φούρνου - ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυριά στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Τηγάνι

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  2. Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τις ντομάτες.
  5. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
  7. Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

ΓΙΑ ΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά.
  2. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα.
  4. Τα ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
  2. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
  3. Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά και τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′-20′ να λιώσουν τα τυριά.
Απόρρητο