Pasta Pomodoro al forno από το βιβλίο μου ‘Νοστιμιές αλά ιταλικά’, για πεντανόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και...

Pasta Pomodoro al forno από το βιβλίο μου ‘Νοστιμιές αλά ιταλικά’, για πεντανόστιμα ζυμαρικά στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα και τυριά.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
170

Για τα ζυμαρικά φούρνου με σάλτσα ντομάτας και τυριά

  • 500 γρ. κοχυλάκι (ή κοφτό μακαρονάκι ή penne Rigate fusilli κλπ.)
  • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
  • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. τριμμένο τυρί Τόμα
  • 1 φλ. γκοργκοντζόλα (εναλλακτικά τυριά κασέρι γραβιέρα ροκφόρ)

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
  • 4 συσκ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη σάλτσα ντομάτας

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε τηγάνι.

    Σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

    Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.

    Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού.

    Για τα ζυμαρικά

    Βράζουμε τα ζυμαρικά.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι. Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.

    Ρίχνουμε 2-3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και τη μισή παρμεζάνα.

    Τα ανακατεύουμε.

    Για το ψήσιμο

    Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.

    Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.

    Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά και τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15′-20′ να λιώσουν τα τυριά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται