Ζυμαρικά με αβοκάντο και καρυδάτη σάλτσα

Υλικά

Για τα νηστίσιμα ζυμαρικά

  • 2 φλ. καρύδια
  • 2 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε κομματάκια και ραντισμένο με λίγο λεμόνι να μη μαυρίσει
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο καρύδι για το σερβίρισμα
  • 500 γρ. βίδες
  • Για το σερβίρισμα
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα ζυμαρικά με αβοκάντο

Μουσκεύουμε πρώτα το ψωμί σε νερό.

Το στύβουμε και το κάνουμε ψίχουλα στο μπλέντερ.

Προσθέτουμε τα καρύδια, το σκόρδο και το λάδι.

Τα αλέθουμε όλα, για να φτιάξουμε τα ζυμαρικά με αβοκάντο.

Συμπληρώνουμε λίγο νερό από τα μακαρόνια που βράζουν, έτσι ώστε να γίνει μια πυκνή σάλτσα.

Αντί για λάδι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ταχίνι.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα.

Περιχύνουμε με την καρυδάτη σάλτσα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο αβοκάντο και ψιλοτριμμένο καρύδι.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.

Δείτε εδώ πώς θα τεμαχίσετε το αβοκάντο εύκολα και γρήγορα.

Αν λατρέψατε τα ζυμαρικά με αβοκάντο, δείτε και την παρακάτω νηστίσιμη συνταγή με αβοκάντο.

Σαλάτα με γαρίδες της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου
https://www.argiro.gr/recipe/zymarika-me-avokanto-kai-karydati-saltsa/