Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο, το γιαούρτι, το αυγό, το αλάτι, και το κεφαλοτύρι.
- Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε στο κέντρο παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι στα υγρά.
- Αφού ενωθούν σε ζύμη τα υλικά και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη κουρού στον πάγκο.
- Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Πρέπει να είναι εύπλαστη, αφράτη, και απαλή.
- Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
- Πλάθουμε δύο μπάλες ζύμης, πατάμε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν πλακέ και τις τυλίγουμε σε μεμβράνη ή αντικολλητικό χαρτί.
- Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα δύο φύλλα με χοντρό πλάστη. Γεμίζουμε με τη γέμιση της αρεσκείας μας, ανάλογα με την πίτα που θα φτιάξουμε.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Η ζύμη κουρού μπορεί να γίνει ατομικά τυροπιτάκια κουρού ή μεγάλη πίτα κουρού με ένα φύλλο πάνω και ένα κάτω.
- Αν πρόκειται να κάνουμε πίτα, το πάχος του κάθε φύλλου πρέπει να είναι περίπου 0,3 χιλιοστά, όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό.
- Δεν ξεχνάμε στη μεγάλη πίτα κουρού να χαράξουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο, σε μερικά σημεία.
- Αν πρόκειται να κάνουμε τυροπιτάκια ή ατομικές τυρόπιτες το φύλλο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο παχύ. Ανάλογα την προτίμηση σας.
- Για να γυαλίζει το φύλλο κουρού, αλείφουμε πριν το ψήσιμο με διάλυμα αυγού, γάλα ή και τα δύο μαζί.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ