ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΩΣ

Ντοματίνια και ντομάτες κονφί (confit)

ντοματίνια κονφί
ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΝΦΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Ντοματίνια κονφί στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Τι είναι τα ντοματίνια κονφί

Τα ντοματίνια κονφί είναι μια εύκολη συνταγή με ελάχιστη προετοιμασία που μας επιτρέπει να συντηρήσουμε τα ντοματίνια για πολύ καιρό.

Χρειάζεται σιγανό ψήσιμο στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα. Τα ντοματίνια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό κάνουμε κονφί, χρειάζεται μπόλικο ελαιόλαδο. Ψήνεται δηλαδή το υλικό σε χαμηλή θερμοκρασία για αρκετή ώρα μέσα σε ελαιόλαδο.

Μυρωδικά όπως θυμάρι, δεντρολίβανο, ρίγανη και πιπέρι, σκόρδο, ζάχαρη συνήθως μπαίνουν στο κονφί για περισσότερο άρωμα και νοστιμιά.

Τα ντοματίνια μπορούν να γίνουν κονφί ολόκληρα ή κομμένα στη μέση. Αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση.

Αν τα ντοματίνια έχουν κοτσάνι μπορούμε να το αφήσουμε μέσα στο ταψί για περισσότερο άρωμα

στο confit.

image image image image image

Πως να φτιάξω ντοματίνια κονφί

Στην ουσία για να φτιάξω κονφί, βάζω όλα τα υλικά στο ταψί. Περιχύνω με το ελαιόλαδο και ψήνω σε σιγανό φούρνο μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια.

Που μπαίνουν τα ντοματίνια κονφί;

Τα ντοματίνια κονφί μπορούν να γαρνίρουν οποιοδήποτε φαγητό κρέας, ψάρι, πουλερικά, θαλασσινά αλλά και σαλάτες. Μπορούν να ενισχύσουν σε γεύση μια σάλτσα ντομάτας, ένα ριζότο ή οποιαδήποτε συνταγή.

Απόρρητο