Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μια συνταγή ιδανική για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Η γαλοπούλα είναι πολύ φτωχή σε θερμίδες όμως είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η βρώμη θεωρείται πως έχει μοναδική θρεπτική αξία. Περιέχει πληθώρα φυτικών ινών, εκ των ο ποίων οι β-γλυκάνες μειώνουν τη «κακή» (LDL) χοληστερόλη προστατεύοντας τον οργανισμό από καρδιακές παθήσεις. Εκτός από πίτες θα μπορούσατε να το συνδυάσετε με κινόα ή πλιγούρι, ώστε να έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο.
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αβγό, το ξίδι, το καρότο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να ομογενοποιηθούν.
- Τέλος, προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα εύπλαστο μείγμα.
- Αν μας φανεί σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο γάλα ή νερό, ενώ αν είναι πολύ υδαρές, συμπληρώνουμε λίγη βρώμη και ζυμώνουμε ξανά.
- Πλάθουμε ομοιόμορφα μπιφτεκάκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ και στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε επάνω μια σχάρα. Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο, λαδώνουμε ελαφρά ολόγυρα τα μπιφτέκια γαλοπούλας και τα ακουμπάμε στη σχάρα.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
- Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας με ρύζι ή πουρέ λαχανικών ή σαλάτα εποχής.
Tips
- Εναλλακτικά, ψήνουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας σε φριτέζα αέρος ή σε σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσουν