Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα και πολύ θρεπτικά! Ελαφρύ γεύμα διαιτητικό με κιμά γαλοπούλας, βρώμη και χωρίς γλουτένη.

Μπιφτέκια γαλοπούλας αφράτα και πολύ θρεπτικά! Ελαφρύ γεύμα διαιτητικό με κιμά γαλοπούλας, βρώμη και χωρίς γλουτένη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
85

Για τα μπιφτέκια

  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2 κ.σ. κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ντομάτα τριμμένη
  • 1 καρότο τριμμένο σε ψιλό τρίφτη
  • 1 αυγό
  • Λίγες σταγόνες ξίδι
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 πρέζες ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • Ρύζι με λαχανικά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 310 Θερμίδες
    (kcal)
  • 25% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 40% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον κιμά γαλοπούλας, το κρεμμύδι, την ντομάτα, το αβγό, το ξίδι, το καρότο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να ομογενοποιηθούν.

Τέλος, προσθέτουμε τις νιφάδες βρόμης και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα εύπλαστο μείγμα.

Αν μας φανεί σφιχτό, το ραντίζουμε με λίγο γάλα ή νερό, ενώ αν είναι πολύ υδαρές, συμπληρώνουμε λίγη βρώμη και ζυμώνουμε ξανά.

Πλάθουμε ομοιόμορφα μπιφτεκάκια.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ και στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βάζουμε επάνω μια σχάρα. Αλείφουμε τα χέρια μας με λίγο ελαιόλαδο, λαδώνουμε ελαφρά ολόγυρα τα μπιφτέκια γαλοπούλας και τα ακουμπάμε στη σχάρα.

Ψήνουμε στο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα μπιφτέκια γαλοπούλας σε φριτέζα αέρος ή σε σχαροτήγανο μέχρι να ροδίσουν

Σερβίρουμε τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας με ρύζι ή πουρέ λαχανικών ή σαλάτα εποχής.

Οδηγός Μαγειρικής

Μυστικά για: Φαγητά με κρέας
Σπιτικη κουζινα
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια συνταγή ιδανική για δίαιτα με χαμηλά λιπαρά. Η γαλοπούλα είναι πολύ φτωχή σε θερμίδες όμως είναι πηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, γεγονός το οποίο εξασφαλίζει τη διατήρηση της μυϊκής μάζας και το αίσθημα του κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η βρώμη θεωρείται πως έχει μοναδική θρεπτική αξία. Περιέχει πληθώρα φυτικών ινών, εκ των ο ποίων οι β-γλυκάνες μειώνουν τη «κακή» (LDL) χοληστερόλη προστατεύοντας τον οργανισμό από καρδιακές παθήσεις. Εκτός από πίτες θα μπορούσατε να το συνδυάσετε με κινόα ή πλιγούρι, ώστε να έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο πιάτο.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται