Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας
Ζεσταίνουμε πρώτα το λάδι σε χαμηλή φωτιά, αφήνουμε το κρεμμύδι για 6 με 7 λεπτά, ανακατεύοντας να γλυκάνει. Αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε τη βρώμη ή τα ψίχουλα σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και τα μουλιάζουμε ανακατεύοντας με το πιρούνι.
Προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε 4 μεγάλα μπιφτέκια γαλοπούλας.
Το μείγμα δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτό, ούτε πολύ αραιό.
Γι’ αυτό, αν έχει παραπάνω υγρασία ο κιμάς, το μαζεύουμε πασπαλίζοντας φρυγανιά.
Αν είναι σφιχτός τρίβουμε λίγη επιπλέον ντομάτα.
Σε ελαφρά λαδωμένο σκεύος, αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλιέρα τα ψήνουμε για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Μην τα παραψήσετε, γιατί στεγνώνουν και σκληραίνουν.
Όταν το ζουλάτε και βγαίνει διάφανο υγρό, είναι έτοιμα.
Για το σερβίρισμα
Συνοδεύουμε με σαλάτα κινόα, ψητά λαχανικά, πατάτες και ό,τι άλλο μας αρέσει.
Εναλλακτικά, σερβίρουμε το μπιφτέκι γαλοπούλας σε ένα ελαφρύ σάντουιτς.
Κόβουμε μια λεπτή άκρη στην κάθε πίτα, ώστε να ανοίξει σε θήκη.
Ζεσταίνουμε για λίγο τις πίτες σε φρυγανιέρα ή στο φούρνο.
Όταν ζεσταθούν, φουσκώνουν κι ανοίγουν.
Τις γεμίζουμε με το μπιφτέκι γαλοπούλας και ό,τι λαχανικά μας αρέσουν, ντομάτα, μαρούλι ή κρεμμύδι.