Ρύζι µε λαχανικά
Φανταστικό ρύζι με λαχανικά
Υγιεινό και πεντανόστιμο ρύζι με λαχανικά για κάθε περίσταση. Συνοδεύει τέλεια το κρέας και το ψάρι.
Για το ρύζι με λαχανικά
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να γυαλίσουν για 2 με 3 λεπτά.
- Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πιλάφι έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του (για περίπου 18 με 20 λεπτά).
- Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5 με 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε το ρύζι σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο.