Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να γυαλίσουν για 2 με 3 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πιλάφι έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του (για περίπου 18 με 20 λεπτά). Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5 με 10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.
Σερβίρουμε το ρύζι σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο.
Διαβάστε τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και όλα τα μυστικά για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρέψετε σωστά.