Εκτέλεση
Για το ρύζι με λαχανικά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, να γυαλίσουν για 2-3΄. Κατόπιν ρίχνουμε την πιπεριά, το καρότο, τον αρακά και τα φασολάκια, το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το πιλάφι έως ότου εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνειά του (για περίπου 18-20΄). Τότε το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια καθαρή πετσέτα, τοποθετούμε από πάνω το καπάκι, και αφήνουμε το πιλάφι για 5-10΄ να τραβήξει τα υγρά του.
Διαβάστε οπωσδήποτε τα μυστικά μου για τέλειο, σπυρωτό ρύζι πιλάφι, αλλά και όλα τα μυστικά για τα διαφορετικά είδη ρυζιού και πώς θα τα μαγειρέψετε σωστά.
Σερβίρουμε το ρύζι σαν ελαφρύ γεύμα ή σαν γαρνιτούρα σε κρέας ή κοτόπουλο.