Σχεδόν όλοι μας θυμόμαστε από τις διακοπές στα νησιά τους καλαμποκάδες στα σοκάκια να ψήνουν ψητό καλαμπόκι και να μοσχοβολάει ο τόπος, Για να σας...

Σχεδόν όλοι μας θυμόμαστε από τις διακοπές στα νησιά τους καλαμποκάδες στα σοκάκια να ψήνουν ψητό καλαμπόκι και να μοσχοβολάει ο τόπος, Για να σας πετύχει και να γίνει φανταστικό το ψητό καλαμπόκι, βασική προϋπόθεση να είναι φρέσκο. Θέλει φρέσκο βούτυρο και γίνεται στην σχάρα.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
49

Για το ψητό καλαμπόκι

  • 4 φρέσκα καλαμπόκια
  • 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. χοντροτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • Λίγο ανθό αλατιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το καλαμπόκι ψητό

    Αγοράζουμε φρέσκα καλαμπόκια με την φλούδα-φύλλα τους.

    Τα βουτάμε σε μπολ με νερό για 10′. Έτσι θα προφυλάξουμε τα φύλλα τους στο ψήσιμο και δεν θα καούν.

    Βάζουμε το καλαμπόκι σε σχάρα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά.

    Το ψητό καλαμπόκι δεν το ξεφλουδίζουμε πριν το ψήσιμο.

    Κατά την διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα τα γυρίζουμε τακτικά να ψηθούν σωστά γύρω – γύρω.

    Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

    Τραβάμε τις φλούδες και τα καθαρίζουμε, φροντίζοντας να μην τις ξεκολλήσουμε τελείως από το ψητό μας  καλαμπόκι, γιατί είναι εντυπωσιακές στο σερβίρισμα.

    Τα ξαναβάζουμε στην σχάρα (κάρβουνα) και τα ψήνουμε για 10′-15′ να ροδίσουν ελαφρά.

    Ετοιμάζουμε το βούτυρο.

    Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, το χυμό, το μπούκοβο και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε για να ενωθούν.

    Το παγώνουμε 5′- 10′ να σφίξει.

    Σερβίρουμε τα καλαμπόκι σε λαδόκολλα, αλείφουμε τριγύρω με βούτυρο και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.

    Εσύ ποια συνταγή με καλαμπόκι θα ήθελες να φτιάξεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται