Πικάντικη κασερόπιτα
Ξεκινάμε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πιπερίτσα, τα φρέσκα κρεμμύδια και το λουκάνικο για 4′-5´χωρίς να πάρουν χρώμα.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλαμποκάλευρο ή πολέντα ψιλή.
Για πιο τραγανό αποτέλεσμα βάλτε μισό μισό καλαμποκάλευρο και πολέντα.
Βάζουμε σε μπολ τα αλεύρια, το κασέρι, το μπέικινκ πάουντερ και τη σόδα και τα ανακατεύουμε καλά.
Κάνουμε λακκούβα στη μέση.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο.
Τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βρασμένο καλά στραγγισμένο καλαμπόκι, τα σοταρισμένα υλικά, το σχοινόπρασο και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και με κουτάλι απαλά, ανακατεύουμε ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος, καλά βουτυρωμένο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για περίπου 25′ μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.