Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΑΥΓΟΥ
Εκτέλεση
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρέμα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα και την αμμωνία.
- Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα.
- Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
- Αλείφουμε δύο φορές με το διάλυμα αυγού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170°C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ