Διαφορετικός αρωματικός χαλβάς από καρότο, σταφίδες και κρέμα καρύδας.

Διαφορετικός αρωματικός χαλβάς από καρότο, σταφίδες και κρέμα καρύδας.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το χαλβά καρότου

  • ½ φλ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 κ.σ. λάδι της επιλογής μας
  • 1 κ.σ. ροδόνερο
  • 700 γρ. καρότο τριμμένο
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • ½ φλ. ανάμεικτες σταφίδες
  • ½ φλ. μαύρη ζάχαρη
  • Λίγα φιστίκια Αιγίνης για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε σε μια μικρή κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι στο λάδι για 7-8 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά και να ψηθεί.

    Το βγάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ροδόνερο, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

    Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το τριμμένο καρότο, την κρέμα καρύδας και τη φλούδα πορτοκαλιού.

    Μόλις πάρει βράση το μείγμα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

    Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψημένο σιμιγδάλι, τις σταφίδες και τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5-6 λεπτά να στεγνώσει τελείως το μείγμα και να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.

    Το αδειάζουμε σε μικρή φόρμα ή σε μπολ και πιέζουμε την επιφάνεια με κουτάλι να ισιώσει.

    Αφήνουμε το χαλβά να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί και τον ξεφορμάρουμε σε πιάτο.

    Τον μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται