Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι, την ντομάτα ώστε να πέφτουν τα υγρά στο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα ομοιογενές σταθερό μείγμα που να πλάθεται εύκολα.
- Παίρνουμε περίπου 150 γρ. από το μείγμα και πλάθουμε μια μπάλα.
- Ανοίγουμε στο κέντρο της μια λακκούβα και τη γεμίζουμε με τυρί που λιώνει.
- Κλείνουμε τις ενώσεις και πατάμε με τις παλάμες να γίνουν πλακέ.
- Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα μπιφτέκια.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπιφτέκια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν αποκτήσουν μια ωραία κρούστα, στύβουμε από πάνω το λεμόνι, πασπαλίζουμε με πιπέρι και συμπληρώνουμε στο τηγάνι ζεστό νερό ή ζωμό κότας ώστε να σκεπάζει τα μπιφτέκια μέχρι τη μέση.
- Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και ψήνουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα αν χρειάζεται λίγο αλάτι επιπλέον.
- Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και σβήνουμε τη φωτιά.
- Ανακινούμε το σκεύος να λιώσει το βούτυρο.
- Η σάλτσα τώρα έχει γίνει πηχτή, δεμένη και πλούσια.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε τα μπιφτέκια με πουρέ και σαλάτα εποχής.