Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ DAUPHINOIS
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ DAUPHINOIS
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε καθαρίζοντας πρώτα τις πατάτες. Τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες, σχεδόν διάφανες.
- Τις βάζουμε σε μπολ, τις καλύπτουμε με κρύο νερό και ανακατεύουμε ώστε να βγάλουμε το περισσότερο άμυλο.
- Τις απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα και τις αφήνουμε για λίγο να στεγνώσουν και τις σκουπίζουμε ταμποναριστά.
- Σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος κάνουμε στρώσεις πατάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Ρίχνουμε το βούτυρο στην επιφάνεια σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Καλύπτουμε με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί την επιφάνεια και το βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150ºC για 1,5 ώρα.
- Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός χαμηλώστε κι άλλο την θερμοκρασία ώστε ίσα που να κοχλάζει το φαγητό.
- Δεν θέλουμε να ξεραθούν αλλά να σιγοψηθούν μέσα στην κρέμα.