• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
395

Για τη πατατοσαλάτα

  • 7 πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κλων. σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα/ες ζάχαρη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Διαλέγουμε πατάτες μέτριες, με κίτρινη σάρκα, γιατί είναι πιο γλυκιές στη γεύση. 

    Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες (χωρίς να αφαιρέσουμε την φλούδα).

    Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό.

    Ξεκινάμε να τις βράζουμε με κρύο νερό για να μην σκάσουν και ανοίξουν με το βράσιμο.

    Βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.

    Μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός.

    Οι πατάτες πρέπει να μαλακώσουν στην καρδιά τους αλλά όχι να λιώσουν..

    Στραγγίζουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε.

    Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις βάζουμε σε ένα μπολ.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι όσο είναι ακόμα ζεστές οι πατάτες και θα απορροφήσουν καλύτερα 

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι τουρσί, πιπεριά, το  γιαούρτι, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).

    Ανακατεύουμε απαλά.

    Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι ή ξύδι.

    Την βάζουμε  να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται