Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μια ακόμα καλοκαιρινή συνταγή. Τα ψάρια μας δίνουν πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση του πολύτιμου μυϊκού μας ιστού. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητα τους σε ω-3 λιπαρά οξέα τα καθιστά πολύτιμο σύμμαχο για την καλή λειτουργία της καρδιάς. Συνοδέψτε το με λίγο ρύζι ή κινόα ή μια πατάτα ψητή κι έχετε ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το λαυράκι και το πλένουμε πολύ καλά.
- Εναλλακτικά ζητάμε να το καθαρίσουν όταν το αγοράσουμε.
- Αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλιά κι εξωτερικά.
- Κόβουμε τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδια, φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό τον χυμό λεμονιού ,λίγο αλάτι ,λίγο πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
- Βάζουμε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο.
- Ακουμπάμε επάνω όλα τα λαχανικά πατάτες, κρεμμύδι, φινόκιο.
- Βάζουμε πάνω το ψάρι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ακουμπάμε πάνω λεπτές φέτες ντομάτας.
- Κλείνουμε σε πακέτο σφραγίζοντας ολόγυρα να μην τρέξουν τα υγρά.
- Ακουμπάμε τη λαδόκολλα στο ταψί.
ΨΗΣΙΜΟ - XΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Τοποθετούμε το φαγητό στην μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 35’
- Ανοίγουμε το πακέτο, αφαιρούμε με προσοχή με μια φαρδιά σπάτουλα το ψάρι και συνεχίζουμε το ψήσιμο στις πατάτες για 15’ με ανοιχτή την λαδόκολλα.