Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό να βράσει σε ποσότητα τριπλάσια από το ρύζι και στην πορεία προσθέτουμε αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι.
- Σιγοβράζουμε για 12 λεπτά, σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να σκάσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύουμε.
- Όταν το ρύζι βράσει, τότε διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό φλ. κρύο νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
- Σιγοβράζουμε για λίγο να αρχίσει να πήζει.
- Όπως είναι ζεστό, μοιράζουμε μίγμα σε 6 μπολάκια ή σε 6 κολονάτα ποτήρια.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το παγώνουμε στο ψυγείο.
- Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα λίγο πριν το σερβίρουμε.
- Το σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με την προτίμηση.