Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑµΥΓΔΑΛΟΥ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΡΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑµΥΓΔΑΛΟΥ
Εκτέλεση
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΤΑΡΤΑ
- Ετοιµάζουµε και ψήνουµε την τάρτα σύµφωνα με τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για γλυκιά τάρτα.
ΚΡΕΜΑ ΑµΥΓΔΑΛΟΥ
- Τοποθετούμε το βούτυρο στον κάδο του µίξερ και το χτυπάμε µέχρι να αφρατέψει και να κρεµώσει.
- Ρίχνουµε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το χτύπηµα µέχρι να κρεµώσει το µείγµα.
- Προσθέτουµε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το µείγµα.
- Χαµηλώνουµε το µίξερ στο 1 και προσθέτουµε την αµυγδαλόψιχα και το αλεύρι.
- Δυναµώνουµε το µίξερ στο δυνατό και χτυπάµε για 1΄-2΄, όχι παραπάνω, να ενσωµατώσει το µείγµα λίγο αέρα.
- Απλώνουµε το µείγµα στην ψηµένη τάρτα και το στρώνουµε καλά.
- Απλώνουµε σε µία στρώση τα φρούτα (αν είναι βανίλιες ή φράουλες τα κόβουµε στη µέση και τα τοποθετούµε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω).
- Πιέζουµε τα φρούτα να µπουν µέσα στην κρέμα αµυγδάλου.
- Ξαναβάζουµε στο φούρνο και ψήνουµε για περίπου 20΄, ώσπου να φουσκώσει λίγο η κρέμα αµυγδάλου και να ροδίσει.
- Στα µισά του ψησίµατος πασπαλίζουµε την τάρτα µε τη ζάχαρη και συνεχίζουµε το ψήσιµο.
- Η ζάχαρη θα καραµελώσει τα φρούτα.