Φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο

Ο μπακαλιάρος φιλέτο μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερο γεύμα, με μοναδική γεύση και ιδιαίτερα το φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο

Το φιλέτο μπακαλιάρου μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ενώ ο μπακαλιάρος σαν φιλέτο είναι ιδανικός για να παστωθεί. Είναι ένα είδος ψαριού με σχετικά υψηλή τιμή, που στην ελληνική αγορά συχνά βλέπουμε κυρίως είδη ψαριών εισαγωγής, από βορειότερες χώρες. Ο μπακαλιάρος φιλέτο μπορεί να συνδυαστεί με πλήθος υλικών και να δώσει μοναδικές και γευστικές συνταγές όπως μοναδικά ξέρει η Αργυρώ. Πολλές φορές χρησιμοποιείται φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο.

Το φιλέτο μπακαλιάρου συνήθως το βρίσκουμε στην αγορά κατεψυγμένο, αν και τελευταία πολλοί είναι αυτοί που το φιλετάρουν φρέσκο μπροστά στον πελάτη. Η τεχνική του φιλεταρίσματος μπορεί να γίνει και από εμάς τους ίδιους στο σπίτι, ωστόσο απαιτεί τεχνική. Αφαιρείται το δέρμα και τα κόκαλα. Προτιμώνται βακαλάοι με σχετικά μεγάλο μέγεθος, ώστε κατά την διαδικασία του φιλεταρίσματος να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Συχνά ο μπακαλιάρος φιλέτο, είναι ιδανικός ώστε να παστωθεί. Πολλές φορές στην αγορά το κόψιμο του φιλέτου γίνεται σε μορφή ρολού, χωρίς να αποτελεί την σωστή μέθοδο φιλεταρίσματος.

Θρεπτική Αξία

Είναι μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Το φιλέτο είναι πλούσιο σε ωμέγα-6 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι σημαντικά για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Το γεγονός ότι έχει αφαιρεθεί το δέρμα, τον καθιστά πιο ιδανικό για άτομα που θέλουν μια διατροφή με όσο το δυνατόν λιγότερα λιπαρά.

Πως καταλαβαίνω οπτικά ότι το φιλέτο μπακαλιάρου κατεψυγμένο δεν έχει καταψυχθεί σωστά;

Μετά τον θάνατο του μπακαλιάρου επέρχεται η νεκρική ακαμψία, διαδικασία κατά την οποία οι μύες του ψαριού δεν οξυγονώνονται και ξεκινούν να συστέλλονται. Το φιλέτο του μπακαλιάρου πρέπει να καταψυχθεί άμεσα, πριν επέλθει η νεκρική ακαμψία. Αν αυτό δεν συμβεί τότε κατά την κατάψυξη το μέγεθος των φιλέτων θα μειωθεί αρκετά ενώ παράλληλα θα παραμορφωθούν σε σχήμα. Τέλος, η κατάψυξη επιδρά αρνητικά και στην φρεσκότητα, αφού επέλθει η νεκρική ακαμψία.

Φιλέτο Μπακαλιάρου στην κουζίνα

Η διαχείριση του φιλέτου πρέπει να γίνεται προσεκτικά. Το γεγονός ότι έχει αφαιρεθεί το δέρμα του, κάνει πιο εύκολη την απώλεια υγρών κατά το μαγείρεμα, με αποτέλεσμα να έχουμε ένα στεγνό και αδιάφορο ψάρι. Μπορεί να γίνει ψητό με διάφορα είδη λαχανικών και μυρωδικών. Επίσης, αφού παναριστεί με σωστό τρόπο, μπορεί να γίνει ακόμα και τηγανιτό. Ο μπακαλιάρος φιλέτο μπορεί να πρωταγωνιστεί σε συνταγές και θα προσφέρει όλα του τα θρεπτικά συστατικά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, διαβάστε και το παρακάτω.

Για να μαθαίνεις
μπακαλιαροσ κατεψυγμενοσ - κατεψυγμενοσ μπακαλιαροσ - μπακαλιαροσ τιμη - μπακαλιαροσ υγραλατοσ - μπακαλιαροσ ψαρι
https://www.argiro.gr/2015/10/fileto-mpakaliarou-katepsygmeno/