#aegeanlikenoother – Κάνε δυνατή την Ελλάδα μαζί με την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου

Η Ελλάδα έχει ανάγκη να δημιουργήσει ενιαία ανταγωνιστική τουριστική ταυτότητα και να ενισχύσει τη θέση της στη διεθνή τουριστική βιομηχανία.

Αυτό που όλοι λέμε με τον  δικό μας τρόπο, έγινε ο απόλυτος στόχος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που δουλεύει αφοσιωμένη πάνω στο τριετές Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης Τουρισμού, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

tumblr_inline_o5j15xLWlD1u4dvbu_1280

Το Νότιο Αιγαίο υποδέχεται το 25% περίπου των διεθνών αφίξεων και συγκεντρώνει το 30% των τουριστικών εσόδων, για αυτό και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιούργησε μια ενιαία επικοινωνιακή ομπρέλα για το σύνολο των νησιών, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε καθένα από αυτά να δομήσει το δικό του ιδιαίτερο και προσαρμοσμένο στα μοναδικά χαρακτηριστικά του πλαίσιο δράσης.

tumblr_o6cawmyJDx1vsr8dlo1_1280

Με όχημα την καμπάνια “Aegean Islands.Like No Other”, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εφάρμοσε το σχέδιο ενεργειών προβολής για το 2016, ενώ ταυτόχρονα εξέλιξε την καμπάνια παρέχοντας στις τοπικές αρχές και φορείς ένα πολύτιμο interactive εργαλείο, μια δυναμική e-πλατφόρμα, μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν, να διαμορφώνουν και να συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της καμπάνιας.

tumblr_inline_o5w65u2uRp1u4dvbu_1280

Το  campaigntumblrsite http://likenoother.aegeanislands.gr/, ένα σύγχρονο εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης και ψηφιακής παρουσίας, όπου παρουσιάζονται περισσότερο από 40 θεματικές ιστορίες των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είναι γεγονός. Μέσα από ειδικές σελίδες για κάθε νησί και με τους χρήστες να το τροφοδοτούν, χρησιμοποιώντας το hashtag #aegeanlikenoother, έχει ήδη δημιουργηθεί ένας συμπαγής πυρήνας φιλοξενίας και προώθησης του concept και του περιεχομένου της καμπάνιας. Το campaignsite θα συνεχίσει να τροφοδοτείται καθ’ όλη τη διάρκεια της καμπάνιας από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τους χρήστες.

tumblr_o6ch0raHsZ1vsr8dlo1_1280

Σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων, προγραμματίζονται επισκέψεις bloggers διεθνούς επιπέδου που θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και να τις μοιραστούν με τους εκατοντάδες χιλιάδες fans και followers τους, μέσα από το #aegeanlikenoother.

tumblr_o6cawmyJDx1vsr8dlo1_1280

Ήδη προγραμματίζονται δημιουργικές ψηφιακές ενέργειες, μεταξύ των οποίων ειδική εφαρμογή στο facebook που θα καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών να ενισχύσουν με τη συμμετοχή τους τη δημιουργία μίας μεγάλης και δυναμικά εξελισσόμενης ψηφιακής κοινότητας για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

tumblr_inline_o5l1tbzjca1u4dvbu_1280

Σύντομα θα ανακοινωθεί και ο προγραμματισμός επιπλέον δράσεων για την 3ετία, που θα περιλαμβάνει ψηφιακή καμπάνια, συνεργασία με μεγάλα μέσα του εξωτερικού και ενέργειες προβολής μέσα από την offline και online διασύνδεση.

tumblr_inline_o5l0u6cYGQ1u4dvbu_1280

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, είπε χαρακτηριστικά: «Μας έχει προλάβει η ίδια η ζωή και αυτό που χρειαζόμαστε είναι άλματα. Οι υποτονικοί ρυθμοί του χθες δεν έχουν θέση στο σήμερα. Εμείς στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνουμε άλματα, διότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως την περίοδο που διανύουμε, μια περίοδο με πολλούς κινδύνους αλλά και πάρα πολλές ευκαιρίες. Οι ευκαιρίες στο Νότιο Αιγαίο είναι συγκλονιστικές, όσο συγκλονιστική είναι η προοπτική και η δυναμική του».

tumblr_inline_o5j07oRr721u4dvbu_1280

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται