Chateau Miraval: Από το κόκκινο χαλί…στην Ελλάδα!

Η συνεργασία του ζεύγους Brad Pitt & Angelina Jolie με τον κορυφαίο γαλλικό οίκο Famille Perrin, μία θρυλική οικογένεια οινοποιών, που παράγουν εδώ και δεκαετίες από τα πιο εκλεκτά κρασιά παγκοσμίως, ξεκίνησε το 2012 για να παραχθεί ένα από τα κορυφαία κρασιά παγκοσμίως, το γνωστό σε όλους μας Miraval.

Το Χολιγουντιανό ζευγάρι μετά από ταξίδι του στην Νότια Γαλλία, ερωτεύτηκε το Chateau Miraval και αποφάσισε να τo αγοράσει. Η πανέμορφη ιδιωτική κοιλάδα χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και βρίσκεται στη αρχαία πόλη της Correns – καλύπτει 500 εκτάρια γης στην καρδιά της Προβηγκίας (cotes de Provence) κοντά στο Saint Tropez, στη Νότια Γαλλία.

Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 350 μέτρων και έχουν το προνόμιο να απολαμβάνουν ηλιόλουστες μέρες και δροσερές νύχτες, φέρνοντας τη φρεσκάδα και την ισορροπία στα αμπέλια που καλλιεργούνται με βιολογικό τρόπο.

BOTTLE-SHOT-Miraval-Rosé-Magnum 2

Η γη του κτήματος θεωρείται ευλογημένη από τους θεούς και είναι ένα από τα ωραιότερα κτήματα της Προβηγκίας. Μάλιστα επέλεξαν το εκκλησάκι που διαθέτει το κτήμα για να τελεστεί ο γάμος τους, τον Αύγουστο του 2014.

Το ζεύγος Bradgelina μπορεί να υπερηφανεύεται για την εξαιρετική ποιότητα του κρασιού, αφού το Miraval μπήκε στην λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά του κόσμου, ενώ ανακηρύχθηκε και το νούμερο 1 ροζέ κρασί για το 2012.

Οι πρώτες 6000 φιάλες διατέθηκαν μέσω internet και πουλήθηκαν μέσα σε μόνο 5 ώρες. Από τότε έως και σήμερα και μετρώντας ήδη 3 vintages, το Miraval απολαμβάνει τις υψηλές βαθμολογίες των κριτικών, και φιγουράρει στα καλύτερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Αποκλειστική διάθεση από την Jeroboam Ltd.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται