Οι 9 κανόνες για να έχεις πάντα τακτοποιημένο σπίτι

Μην αγχώνεσαι και μην πονοκεφαλιάζεις για την καθαρότητα του σπιτιού
Πάντα υπάρχει τρόπος για να έχεις ένα τακτοποιημένο σπίτι, ώστε να μη χρειάζεται να προγραμματίζεις επί μέρες (και να μην παίρνεις, τελικά, την απόφαση) εκείνη τη γενική.

Οι κανόνες είναι 9 και δεν έχεις παρά να τους ακολουθήσεις, για να έχεις πάντα περιποιημένο σπίτι χωρίς ιδιαίτερη κούραση.

Φτιάξε τα ρούχα κάθε βράδυ
Μην πετάς στην καρέκλα τα ρούχα που βγάζεις, γιατί το επόμενο πρωί δεν θα τα μαζέψεις. Συνήθως καταλήγεις να έχεις ρούχα πεταμένα παντού στο δωμάτιο μία ολόκληρη εβδομάδα!

Πέτα ό,τι σου είναι άχρηστο
Ξεκαθάρισε τα πράγματα σου σε όλα τα κομμάτια. Πέτα άχρηστα πράγματα από την κουζίνα, το μπάνιο, τα ντουλάπια. Ξεκαθάρισε τα διακοσμητικά, τα μισοκαμμένα κεριά, και γενικότερα μην κρατάς ό,τι δεν χρειάζεσαι και δε χρησιμοποιείς.

Άχρηστα χαρτιά, διαφημιστικά που έχουν μαζευτεί, πέταξέ τα!
Όλα εκείνα τα διαφημιστικά που έχεις μαζέψει από την πόρτα ή όλα εκείνα τα παλιά έγγραφα, που δεν χρειάζονται πια  και έχουν γεμίσει συρτάρια και κουτιά,  ξεκαθάρισέ τα και πέταξέ τα.

Μαγείρευε και καθάριζε
Όταν μαγειρεύεις μην αφήνεις τις επιφάνειες σε πάγκους και κουζίνα χωρίς να τα καθαρίσεις. Όταν κάνεις γενική καθαριότητα θα δεις ότι αυτός ο κανόνας θα σου γλιτώσει πάρα πολύ χρόνο.

Τακτοποίησε το κρεβάτι και βάλε επάνω τα απολύτως απαραίτητα
Μην αφήνεις το κρεβάτι σου άστρωτο. Τακτοποίησέ το σε καθημερινή βάση και διάλεξε τι θέλεις να έχεις πάνω στο κρεβάτι.  Μην το γεμίζεις με μαξιλάρια, μαξιλαράκια και δεκάδες αντικείμενα. Μαζεύουν σκόνη και χρειάζονται επιπλέον φροντίδα όταν φτάσεις να κάνεις γενική καθαριότητα.

Μάζευε παλτό, ζακέτες και παπούτσια
Όταν γυρίζεις στο σπίτι μην παρατάς τα παλτό, τις χοντρές ζακέτες και τα παπούτσια σου. Βάζε τα στη θέση τους, για να μην σου τρώει χρόνο όταν κάνεις γενικό συμμάζεμα.

Άδειαζε τον νεροχύτη
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φτάσει ο νεροχύτης να ξεχειλίσει από τα πιάτα και τα ποτήρια. Πλένε τα κάθε φορά που τα χρησιμοποιείς και κάντο γρήγορα μετά το φαγητό.

Ό,τι χρησιμοποιείς βάζε το στη θέση του
Άκουσε το cd και βάλτο στη θέση του. Βλέπεις dvd? Όταν τελειώσεις βάλτο εκεί που το βρήκες. Μην αφήνεις παντού πράγματα που χρησιμοποιείς μέσα στη μέρα.

Καθάριζε συχνά
Σκούπιζε και ξεσκόνιζε 2-3 φορές την εβδομάδα, γιατί  έτσι θα γλιτώσεις χρόνο όταν έρθει η ώρα της γενικής καθαριότητας.

Όταν έχεις λίγο περισσότερο χρόνο, μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τον καναπέ και τα στρώματα με απλά βήματα για να είναι ακόμα καλύτερη η καθημερινότητα σου!

https://www.argiro.gr/2016/08/oi-9-kanones-gia-na-exeis-panta-taktopoiimeno-spiti/