Πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι τα βάζα, τα καπάκια και τα λάστιχα από τα γυάλινα βάζα. Τα στραγγίζουμε καλά και τα τοποθετούμε στο φούρνο, ακουμπώντας τα σε σχάρα πάνω σε μία πετσέτα.
Η θερμοκρασία του φούρνου πρέπει να είναι στους 100 βαθμούς. Αφήνουμε να ζεσταθούν τα βάζα και τα καπάκια για 15 λεπτά.
Με πολύ προσοχή όσο ακόμα είναι ζεστά τα βάζα και η μαρμελάδα καυτή, γεμίζουμε σχεδόν μέχρι επάνω, ώστε να μην υπάρχει κενό αέρος στο βάζο.
Σφραγίζουμε καλά με τα καπάκια και αναποδογυρίζουμε τα βάζα στον πάγκο της κουζίνας. Τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν καλά.
Μετά τα διατηρούμε σε σκιερό και δροσερό μέρος για μήνες.
Αν ανοίξουμε ένα βάζο γεμάτο με μαρμελάδα, μετά το διατηρούμε στο ψυγείο.
Για τη μαρμελάδα πορτοκάλι με κομμάτια πορτοκαλιού, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τα κόβουμε στη μέση...
Μαγείρεψε