
Χειμώνα καλοκαίρι τα γλυκά που δεν λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι δεν είναι άλλα από τα γλυκά του κουταλιού. Αρώματα και γεύσεις μπορούν να σφραγιστούν με απόλυτη επιτυχία σε βαζάκια...
Χειμώνα καλοκαίρι τα γλυκά που δεν λείπουν από κανένα ελληνικό σπίτι δεν είναι άλλα από τα γλυκά του κουταλιού. Αρώματα και γεύσεις μπορούν να σφραγιστούν με απόλυτη επιτυχία σε βαζάκια...
Τα γλυκά κουταλιού αποτελούν το κλασικό κέρασμα σε πολλά σπίτια και η νοστιμιά τους είναι πραγματικά μοναδική....
ΠερισσότεραΗ φλούδα πορτοκάλι γλυκό κουταλιού, είναι παραδοσιακά από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού και γίνεται από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος...
ΜαγείρεψεΓια το μήλο γλυκό κουταλιού, επιλέγουμε μικρόσωμα και σφιχτά μήλα, ποικιλία φιρίκια, χωρίς χτυπήματα και μαλακά σημεία.Πλένουμε τα μήλα και με...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό αχλάδι,επιλέγουμε μικρόσωμα και σφιχτά αχλάδια χωρίς χτυπήματα και μαλακά σημεία. Πλένουμε τα αχλάδια και με κοφτερό μαχαίρι...
ΜαγείρεψεΓια να γίνει τέλειος ο πελτές κυδώνι, διαλέγουμε κυδώνια ώριμα.Τα πλένουμε πολύ καλά και αφαιρούμε όλο το χνούδι. Διαβάστε όλα...
ΜαγείρεψεΜια συνταγή για ένα γλυκό σταφύλι εύκολη και γρήγορη, που θα φέρει το καλοκαίρι ακόμα και μέσα στο χειμώνα! Γλυκό σταφύλι, συνταγή...
ΜαγείρεψεΓια το πράσινο νεράντζι γλυκό του κουταλιού, πλένουμε πρώτα τα πράσινα νεραντζάκια, ολόκληρα όπως είναι και αφαιρούμε τυχόν κοτσάνια.Τα βάζουμε σε...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό αμύγδαλο,βράζουμε πρώτα τη ζάχαρη με το νερό για 30΄περίπου. Παίρνουμε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι, το ρίχνουμε...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό τριαντάφυλλο, χρησιμοποιούμε ροδοπέταλα από μαγιάτικα εκατόφυλλα (μεγάλα τριαντάφυλλα, με περισσότερα πέταλα από τα συνηθισμένα), τα οποία είναι πολύ...
ΜαγείρεψεΓια τα φρουί γλασέ πορτοκάλι με σοκολάτα, δαλέγουμε πορτοκάλια με φλούδα σφιχτή και χοντρή χωρίς χτυπήματα. Πλένουμε τα πορτοκάλια. Ελαφρά ξύνουμε...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι ολόκληρο,επιλέγουμε πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια με μέτρια φλούδα ούτε πολύ χοντρή ούτε πολύ λεπτή. Η...
ΜαγείρεψεΓια τις φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα, πλένουμε τα πορτοκάλια και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κάθετα κατά μήκος το κάθε πορτοκάλι στα...
ΜαγείρεψεΤο νεράντζι γλυκό κουταλιού είναι παραδοσιακό γλυκό κουταλιού που το φτιάχνουμε στα νησιά, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Ακολουθούμε τον παραδοσιακό...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό μανταρίνι, πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Με τη μύτη του μαχαιριού αφαιρούμε ένα κομματάκι φλούδα στην...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό βύσσινο του κουταλιού, πλένουμε πρώτα πολύ καλά τα βύσσινα. Αφαιρούμε τα κοτσάνια. Με φουρκέτα (καλύτερα) ή αν έχετε, µε το...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό φράουλα, πλένουμε πρώτα τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Μάθετε όλα τα μυστικά και τον σωστό τρόπο πλυσίματος καθαρίσματος...
ΜαγείρεψεΓια το καρπούζι γλυκό του κουταλιού, συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το γλυκό του κουταλιού με το πιο καλοκαιρινό φρούτο....
ΜαγείρεψεΓια να φτιάξουμε κεράσι γλυκό του κουταλιού, διαλέγουμε κεράσια σφιχτά και τραγανά, χωρίς χτυπήματα. Για το παραδοσιακό κεράσι γλυκό του κουταλιού...
ΜαγείρεψεΓια τη μαρμελάδα κυδώνι Φτιάχνουμε πρώτα τη μαρμελάδα για την πάστα φλώρα. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα τρίβουμε σε κατσαρόλα. Τα βάζουμε...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό καρύδι, διαλέγουμε τρυφερά και μικρά πράσινα καρυδάκια. Φοράμε γάντια γιατί βάφουν πολύ το δέρμα. Με πολύ κοφτερό μαχαιράκι...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό κουταλιού λεμόνι, διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Τα πλένουμε και τα ξύνουμε ελαφρά εξωτερικά. Τα χαράζουμε...
ΜαγείρεψεΓια τον ανθό λεμονιού γλυκό του κουταλιού, ξεπλένουμε πρώτα τον ανθό λεμονιάς πολύ καλά.Βράζουμε μπόλικο νερό σε κατσαρόλα και τον βουτάμε...
ΜαγείρεψεΓια το γλυκό κουταλιού κυδώνι, καθαρίζουμε πρώτα τα κυδώνια. Αφαιρούμε την καρδιά και τα κουκούτσια από κάθε κυδώνι και το κόβουμε σε...
Μαγείρεψε