Πίσω

Τα 3 καλύτερα κόλπα για να έχετε πάντα την πιο καθαρή κουζίνα

Όλα θέλουν τη φροντίδα με πρόγραμμα, για να μην καταλήγετε με πονοκέφαλο και νεύρα. Η κουζίνα του σπιτιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία, για αυτό και πρέπει να διατηρείτε καθαρή, ακόμα κι αν εσείς είσαστε όλη μέρα εκεί, μαζί με παιδιά, σύντροφο και φίλους.

Υπάρχουν 3 κόλπα, που αν τα ακολουθήσετε θα σας φανούν όλα ευκολότερα. Προσοχή! Βάλτε το στο πρόγραμμα και μην πείτε κουράστηκα.

Μαγειρεύετε και καθαρίζετε σε όλη τη διάρκεια προετοιμασίας και δημιουργίας του φαγητού 

Οι τηλεοπτικές εκπομπές είναι αυτέ ςπου ρπέπει να σας εμπνεύσουν. Γιατί; Μα, αν δείτε, οι μάγειρες και οι σεφ δεν αφήνουν τίποτα στη μέση όσο μαγειρεύουν.  Το κόλπο του διαρκούς καθαρίσματος σε όλα τα στάδια του μαγειρέματος είναι το καλύτερο επαγγελματικό κόλπο.

-Όταν προετοιμάζετε το φαγητό μην αφήνετε άπλυτα τα σκεύη που δεν χρησιμοποιείτε. Μαζέψτε τα υπόλοιπα των υλικών που χρησιμοποιείτε. Καθαρίστε τον πάγκο εργασίας και τις επιφάνειες κοπής αμέσως μόλις το φαγητό είναι έτοιμο για μαγείρεμα. Βάλτε το βιβλίο μαγειρικής ή τις σημειώσεις σας πίσω στη  θέση τους.

-Όταν σερβίρετε το φαγητό, να γεμίσετε αμέσως τα σκεύη με νερό γεμίστε απευθείας τα σκεύη με νερό και αφήστε τα να μουλιάσουν στο νεροχύτη κατά τη διάρκεια του γεύματος ή δείπνου.

-Όσο τρώτε μην τα μαζεύετε όλα στο τραπέζι. Όταν φάτε το ορεκτικό μαζέψτε τα πιάτα. Το ίδιο και με το κυρίως όταν έρεθει η ώρα του γλυκού.  Έτσι, όταν τελειώσει το γεύμα, θα έχετε πολύ λιγότερα πράγματα να μαζέψετε και το τραπέζι θα καθαρίσει σε πολύ λίγο χρόνο.

Προσέξτε τον πάγκο της κουζίνας

Ο καθαρός πάγκος κουζίνας επιτρέπει ένα γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα. Προσπαθήστε να τοποθετείτε όσο περισσότερα αντικείμενα μπορείτε στα ράφια ή στα ντουλάπια, για να ελευθερώνετε χώρο στο τραπέζι και τον πάγκο της κουζίνας.

Βάλτε την καθαριότητα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα

Καθορίστε μια ημέρα για κάθε εβδομαδιαία δουλειά. Χωρίστε τις δουλειές ανάλογα με το καθαριστικό προϊόν που απαιτούν, για να μην επαναλαμβάνετε δύο φορές την εβδομάδα.

Για παράδειγμα:Κάθε Δευτέρα καθαρίστε το πάτωμα, κάθε Τρίτη ξεσκονίστε, κάθε Τετάρτη καθαρίστε τον πάγκκο της κουζίνας με λεπτομέρεια, κάθε Πέπμτη καθαρίζετε το ψυγείο από τα άχρηστα και τα ληγμένα, κάθε Παρασκευή καθαρίζετε την ηλεκτρική κουζίνα και τον νεροχύτη και… το Σαββατοκύριακο χαρείτε τις ελέυθερες ώρες σας όπως θέλετε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται