Το 13ο Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο είναι γεγονός!

Ο  Ιδρυτής και Γενικός Μουσικός Διευθυντής της MIDAM INTERNATIONAL INC. στη Νέα Υόρκη και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, Peter Tiboris, ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 13ου Φεστιβάλ  , το διάστημα 16 με  31 Ιουλίου 2017, στην πανέμορφη  Σύρο, στο ιστορικό θέατρο  «ΑΠΟΛΛΩΝ» .

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η ορχήστρα του Φεστιβάλ , θα είναι η  Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία που ιδρύθηκε από τον Peter Tiboris, ο οποίος είναι και ο μουσικός διευθυντής της, με εκτελεστικό διευθυντή τον Jakub Fiebig.

Το Διεθνές  Φεστιβάλ Αιγαίου τελεί υπό ευγενή υποστήριξη του Δημάρχου Σύρου Γεωργίου Μαραγκού, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Θωμαής Μενδρινού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου. Η ορχήστρα Pan-European, φέτος, όπως και πέρυσι, υποστηρίζεται οικονομικά  από το  Ίδρυμα  Schwarz του Μονάχου της Γερμανίας.

Για την “εκκίνηση του Φεστιβάλ”,  στις 8 Ιουλίου, το Greek Opera Studio θα δώσει συναυλία στους Κήπους του Παλιού Δημαρχείου στη Ντελαγκράσια, Ποσειδωνία, στη Σύρο . Θα ακολουθήσει  δεξίωση.

Το πρόγραμμα του 13ου  Φεστιβάλ , μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

  • Την εναρκτήρια συναυλία, στις 16 Ιουλίου, στο θέατρο «Απόλλων», όπου θα παρουσιαστεί η ηρωική και πολυαγαπημένη 5η Συμφωνία του Μπετόβεν και ένα μεγάλο χορωδιακό έργο το οποίο θα ερμηνευτεί από τέσσερις χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καθώς και μέλη της Χορωδίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Περαιτέρω παραστάσεις με διαφορετικό ρεπερτόριο θα ακολουθήσουν στις 18, 20 και 22 Ιουλίου
  • Τέσσερις παραστάσεις της δραματικής όπερας Madama Butterfly του Πουτσίνι, υπό τη διεύθυνση του Giovanni Pacor, στις 17, 19, 21 και 23 Ιουλίου, στο θέατρο «Απόλλων».
  • Στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια a cappella συναυλία θρησκευτικής μουσικής με χορωδίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής «στο Ηλιοβασίλεμα» στις 21 Ιουλίου.
  • Οι παραστάσεις που θα κλείσουν φέτος το Φεστιβάλ, στις 30 και 31 Ιουλίου θα σημάνουν την επιστροφή στο Φεστιβάλ ,του σκηνοθέτη και χορογράφου Renato Zanella,  ο οποίος θα φέρει μέλη του Εθνικού Μπαλέτου Βουκουρεστίου για δύο παραστάσεις Γκαλά.
  • Το Greek Opera Studio, θα παρουσιάσει τον Casanova (βασισμένο στον Don Giovanni του Μότσαρτ), ένα Liederabend, ένα Γκαλά, μια βραδιά με μιούζικαλ και ειδικές παραστάσεις για παιδιά με τον τίτλο “Bravo, Brava.”
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται