Αν έχεις αρρωστήσει, γίνε γρήγορα καλά με αυτές τις 6 τροφές

Οι ιώσεις και οι γρίππες είναι στο αποκορύφωμά τους και πρέπει να τις καταπολεμήσεις. Σε κάθε σπίτι υπάρχει και κάποιος που έχει αρρωστήσει.

Για να γίνεις γρήγορα καλά από την ίωση και τη γρίπη

Χρειάζεσαι και το σωστό φαγητό για να συνέλθεις, αυτό που γίνεται φάρμακο όταν το βαζεις σωστά στη διατροφή σου.

Η φύση είναι σοφή, καθώς και όλοι οι παλιοί, που έλεγαν τι πρέπει να κάνεις κάθε φορά που αρρωσταίνεις, τονίζοντας ότι το γιατρικό βρίσκεσαι κι αυτό μέσα στην κουζίνα μας.

Τι πρέπει να τρως για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου

Υγρά
Ζεστά ροφήματα, φυσικούς χυμούς. Να ενυδατώνεις συνεχώς τον οργανισμό σου με ζεστά ροφήματα, που επιδρούν ευεργετικά) και φυσικούς χυμούς από πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, μήλο και λεμόνι σε ζεστό νερό με μια κουταλιά μέλι.

Πρωτεΐνες
Δυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, ενισχύουν τις άμυνες του οργανισμού. Διάλεξε τροφές με πρωτεΐνες, που να χωνεύονται εύκολα, όπως βραστό κοτόπουλο, βραστό ψάρι, βραστό αυγό, γιαούρτι. Μπορούν να ανακουφίσουν το στομάχι και να θωρακίσουν τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα θα σου δώσουν και ενέργεια χωρίς να σε βαρύνουν.

Φλαβονοειδή
Αν αναρωτιέσαι τι είναι , είναι πολύ απλό… Είναι φυσικές, χημικές ενώσεις που φαίνεται ότι διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα και τις περιέχουν τα πορτοκάλια, λεμόνια, γκρέιπφρουτ. Οι τροφές αυτές  έχουν και αντιοξειδωτικά, αντισηπτικά και αντιμικροβιακά συστατικά, που τα χρειάζεσαι για να γίνεις γρήγορα καλά.

Σούπες, ζωμοί – κοτόπουλο
Είναι τροφές που είναι εύπεπτες και γεμάτες βιταμίνες. Ακόμα κι όταν δεν έχεις όρεξη να φας μπορείς να καταναλώσεις αυτές τις τροφές, που θα σε βοηθήσουν και να καταπραΰνεις τον λαιμό σου. Αυτές τις τροφές δεν πρέπει να τις τρως καυτές, αλλά σε χλιαρή θερμοκρασία.

Βιταμίνες Β6 και Β12
Περιέχεται σε κυρίως ψάρια, δημητριακά, πατάτες, σπανάκι και κοτόπουλο. Αυτό το σύμπλεγμα κάνει θαύματα στον οργανισμό σου, ιδίως όταν βρίσκεσαι σε φάση ανάρρωσης.

 

https://www.argiro.gr/2017/01/exeis-arrostisei-gine-grigora-kala-autes-tis-6-trofes/