Μυστικά για εύκολα λαζάνια με κιμά
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΑΡΜΠΑΡΙΓΟΥ

Ακόμα κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει λαζάνια, ακολουθώντας βήμα-βήμα όλα τα μυστικά που μοιράζομαι μαζί σας, θα δημιουργήσετε ένα φαγητό που θα εντυπωσιάσει. Επειδή η επιτυχία ενός φαγητού κρίνεται στις λεπτομέρειες, σας αποκαλύπτω όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε ένα πραγματικά υπέροχο πιάτο.
Λαζάνια με κιμά
Ο Κιμάς
Ένας από τους πιο κλασικούς τρόπους παρασκευής είναι με ψιλοκομμένο κρέας που σιγοβράζει για ώρες. Όμως, για να μειώσουμε τον χρόνο μαγειρέματος, χρησιμοποιούμε κιμά.
- Πάντα να σβήνετε τον κιμά με λίγο κρασί (λευκό ή κόκκινο) μετά το σοτάρισμα — προσφέρει εξαιρετικό άρωμα.
- Το σωστό σοτάρισμα είναι το 50% της επιτυχίας: σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, χωρίς να αρχίσει να βράζει ή να βγάζει υγρά.
- Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να τον περάσει μία μόνο φορά από τη μηχανή, για πιο πλούσια γεύση και σωστή υφή.
Η Σάλτσα
Για να έχετε μια πλούσια, βελούδινη σάλτσα:
- Μαγειρέψτε τη σε χαμηλή φωτιά και φροντίστε να έχει αρκετή υγρασία, ώστε να ψηθούν σωστά και τα λαζάνια.
- Σοτάρετε ελαφρά το “mirepoix” (κρεμμύδι, καρότο, σέλερι) μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα. Το κρεμμύδι πρέπει να γίνει διάφανο.
- Όταν η σάλτσα δέσει, αποσύρετέ την από τη φωτιά και καλύψτε την επιφάνειά της με μεμβράνη τροφίμων που να εφάπτεται, ώστε να μη σχηματιστεί πέτσα και να διατηρηθεί ζεστή και κρεμώδης.
- Χρησιμοποιήστε βαθύ ταψί, γιατί οι σάλτσες συχνά ξεχειλίζουν στο ψήσιμο.
Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Και αν, παρ’ όλες τις πιθανότητες, περισσέψει, ζεστάνετέ το σκεπασμένο, σε χαμηλή θερμοκρασία, για να παραμείνει ζουμερό.
Τα Λαζάνια
- Τα λαζάνια χρειάζονται υγρασία για να ψηθούν σωστά – αυτήν την παίρνουν από τις σάλτσες του ταψιού.
- Σκεπάστε το φαγητό κατά το πρώτο στάδιο του ψησίματος, για να μαγειρευτεί μέχρι μέσα, χωρίς να ξεραθεί η επιφάνεια.
- Στο τέλος, ξεσκεπάστε για να ροδίσει.
- Αν μείνουν και κρυώσουν, τείνουν να απορροφήσουν όλα τα υγρά, γι’ αυτό ραντίστε τα με λίγες σταγόνες γάλα ή νερό πριν το ζέσταμα.
Συμπέρασμα
Τώρα που γνωρίζετε όλα μου τα μυστικά, μαγειρέψτε εύκολα και με σιγουριά τα πιο απολαυστικά λαζάνια με κιμά. Μοιραστείτε τα με την οικογένεια και όσους αγαπάτε – το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!