Λαζάνια με κιμά  και μπεσαμέλ της Αργυρώς. Εύκολη συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Πεντανόστιμα λαζάνια φούρνου  και κρεμένια υφή. Το τέλειο φαγητό...

Λαζάνια με κιμά  και μπεσαμέλ της Αργυρώς. Εύκολη συνταγή ιδανική για κάθε περίσταση. Πεντανόστιμα λαζάνια φούρνου  και κρεμένια υφή. Το τέλειο φαγητό για να φτιάξετε το Σαββατοκύριακο και να σερβίρετε σε γιορτινό τραπέζι!

  • προετοιμασία 50 λεπτά
  • μαγείρεμα 50 λεπτά
998

Για τα λαζάνια

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1.250 γρ. κιμά
  • 1 φέτ. μπέικον
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 κλων. σέλερι
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 συσκ. ντομάτες
  • 1 φλ. κρασί
  • 1 φλ. γάλα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Θυμάρι
  • 2 κλων. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το ταψί

  • 1 συσκ. λαζάνια
  • 1 φλ. παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
  • 2 τεμάχιο/ια φρέσκια μοτσαρέλα
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για την κρέμα
  • 1½ lt γάλα
  • 6 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/4 φλ. κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα
  • 1 αυγό

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λαζάνια με κιμά μπολονέζ και εύκολη μπεσαμέλ, φανταστική συνταγή της Αργυρώς που θα λατρέψετε. Λαζάνια στο φούρνο με κιμά και μπεσαμέλ. Εύκολο και λαχταριστό φαγητό για κάθε περίσταση. Καθημερινό αλλά και γιορτινό. Ιδανικό για τραπεζώματα και για το κυριακάτικο τραπέζι. Ο κιμάς μπολονέζ θα δώσει τέτοιο άρωμα και χρώμα στο φαγητό που δεν θα το πιστεύετε. Για τη συνταγή θα φτιάξουμε πρώτα τη σάλτσα κιμά και αφού αρχίσει ο βρασμός της, θα ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ. Η πιο εύκολη μπεσαμέλ που φτιάξατε ποτέ!

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μία πλασοτέ (φαρδιά και ρηχή) κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

    Σοτάρουμε τον κιμά με το μπέικον για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. 

    Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά (κρεμμύδι, καρότο και σέλερι) και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντας τακτικά, για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να γίνει διάφανο.

    Προσθέτουμε το σκόρδο συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας.

    Τρίβουμε με κουτάλα στην βάση της κατσαρόλας και αφήνουμε τον πελτέ να ψηθεί για 1 λεπτό και να βγάλει τα αρώματά του.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί κατά το ήμισυ.

    Με τον τρόπο αυτό θα κρατήσουμε όλα τα αρώματα του κρασιού και θα εμπλουτίσουμε με γεύση τη σάλτσα.

    Προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι, τα κοτσάνια μαϊντανού, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το γάλα.

    Αφήνουμε τη σάλτσα να έρθει σε σημείο βρασμού.

    Τότε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, βάζουμε καπάκι και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μπολονέζ για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να βγάλουν τα υλικά όλα τα αρώματα τους.

    Ανακατεύουμε την σάλτσα 3-4 φορές καθ´ όλη τη διάρκεια του βρασμού.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος.

    Για την κρέμα

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα εκτός από το τυρί (και το αυγό για όσους το θέλουν στη συνταγή).

    Αφήνουμε να δέσει, ανακατεύοντας με σύρμα τακτικά, σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Στο τέλος, πασπαλίζουμε μοσχοκάρυδο, προσθέτουμε το αυγό (προαιρετικά) και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με σύρμα να λιώσει.

    Κρέμα που παραμένει βελούδινη τρεμουλιαστή κι αφράτη ακόμα και μετά από ώρες.

    Για τα λαζάνια στο ταψί

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.

    Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο βαθύ ταψί 30×40 εκ.

    Λαδώνουμε ελαφρά το ταψί.

    Ρίχνουμε και απλώνουμε στο ταψί μία κουταλιά γεμάτη, κρεμα.

    Κάνουμε μία στρώση με ξερά λαζάνια, μετά μία στρώση σάλτσα  (επάνω στα λαζάνια) και κατόπιν μία στρώση .

    Πασπαλίζουμε λίγο τριμμένο τυρί και κάνουμε μία στρώση λαζάνια.

    Συνεχίζουμε να κάνουμε στρώσεις των υλικών μέχρι να γεμίσουμε το ταψί.

    Στο τέλος, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα και καλύπτουμε με την υπόλοιπη.

    Αραδιάζουμε λεπτές φέτες μοτσαρέλας στην επιφάνεια.

    Καλύπτουμε το φαγητό με βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο,στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά.

    Προς το τέλος του ψησίματος, ξεσκεπάζουμε τα λαζάνια και ψήνουμε για 10 λεπτά, να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

    Αφήνουμε να σταθούν για 15 λεπτά επάνω στον πάγκο της κουζίνας.

    Έπειτα σερβίρουμε σε κομμάτια. 

     Μυστικά για επιτυχία 

    Βίντεο

    Ποιο άλλο φαγητό με μπεσαμέλ αγαπάς;

    Κάτι μαγειρεύεται