Φρούτα του Μαΐου: Οι μοναδικές διατροφικές τους αξίες!

Ο Μάιος και τα φρούτα του είναι εδώ! 

Αυτό σημαίνει πως το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Τόσα νόστιμα φρούτα που μπορείτε να επιλέξετε για την διατροφή σας, ώστε ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, να είναι γεμάτος ολόφρεσκα προϊόντα για εσάς και την οικογένειά σας! Οι θερμοκρασίες έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν, την ίδια ώρα που οι πιο τυχεροί απολαμβάνουν ήδη τα μπάνια τους. Τα φρούτα του Μαΐου είναι πεντανόστιμα και είμαι σίγουρη πως κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Μπανάνες, κίτρο, ακτινίδια, και τα πρώτα κεράσια κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.

Τα θρεπτικά φρούτα του Μαΐου

Ας θυμηθούμε όμως και τις θρεπτικές ουσίες που έχουν τα φρούτα του Μαΐου:

  • Φράουλα: Με αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση αλλά και αντικαρκινικές ιδιότητες, οι φράουλες πέρα από την απόλαυση που μας προσφέρουν, χαρίζουν και βιταμίνες όπως είναι η Α, Β, C και Κ.
  • Κεράσια: Από τα πιο αγαπημένα φρούτα, τα κεράσια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Πλούσια σε βιταμίνες Α, Β, C, σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο, τα κεράσια βοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας και της αναιμίας.
  • Μούσμουλα: Παρόλο που δεν είναι το ίδιο γνωστά όπως όλα τα υπόλοιπα φρούτα του μήνα, τα μούσμουλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Βοηθούν στην υγεία του δέρματος, στην ανάπτυξη των οστών αλλά και στην προστασία από αρκετές μορφές καρκίνου.
  • Βερίκοκα: Με πολύ χαμηλή θερμιδική αξία, τα βερίκοκα ενυδατώνουν το σώμα μας και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Βοηθούν στην αντιμετώπιση του πονοκεφάλου, της αυπνίας, της ήπιας κατάθλιψης αλλά και της φαρυγγίτιδας.
  • Μπανάνα: Είναι από τα πιο δυνατά φρούτα. Μας δίνει ενέργεια και είναι υψηλή σε θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και παρέχει βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και ιχνοστοιχεία. Ιχνοστοιχεία είναι το κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, σελήνιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και το φώσφορο.
  • Κίτρο: Πλούσιο ως τρόφιμο σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ασβέστιο, κάλιο, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενώ είναι φυσική πηγή βιταμίνης C, Α και Β.
  • Ακτινίδιο: Είναι ένα φρούτο που παρέχει περισσότερη βιταμίνη C από μια ισοδύναμη ποσότητα πορτοκαλιού ενώ η θρεπτική αξία του είναι αδιαμφισβήτητη!

Χαρείτε λοιπόν τον Μάιο και βάλτε στην κουζίνα σας και τη διατροφή σας τα πεντανόστιμα, ολόφρεσκα φρούτα του!

Όποιο από τα παραπάνω φρούτα του Μάϊου και αν επιλέξετε, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα απολαύσετε. Ας καταναλώσουμε λοιπόν όλα τα φρέσκα φρούτα που βρίσκουμε στο μανάβη μας. Kαι ας υποδεχτούμε τον τελευταίο μήνα της Άνοιξης με φρεσκάδα, μυρωδιές και απίστευτη γεύση.

Δείτε ακόμα πώς πλένουμε φρούτα και λαχανικά σωστά:

https://www.argiro.gr/2017/05/ta-frouta-tou-ma%ce%90ou-kai-oi-monadikes-diatrofikes-tous-aksies/