Με τη συμμετοχή των τεσσάρων νικητών των επιμέρους διαγωνισμών σε Ρόδο, Κω, Σαντορίνη και Τήνο πραγματοποιήθηκε στη Σύρο η τελική φάση για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό “European Young Chef 2017” στην Βαρκελώνη στις αρχές Νοεμβρίου.
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος διαγωνισμός στο εστιατόριο “Κάπαρη” στην Τήνο, με τον σεφ Αντώνη Φουστάνια να αναδεικνύεται ο νικητής. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και τα μέλη της λέσχης Γιώργος Αμοιραλής και Δημήτρης Πλυτάς.
Στον τελικό της Σύρου, την Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν η Πρέσβειρα της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019 Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η συγγραφέας – κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μηταρέα, ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου και οι Κώστας Μπουγιούρης και Χρήστος Αθανασιάδης, και οι δύο σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.
Αναδημοσίευση από : www.naxostimes.gr