Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στον ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ!

Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ως Πρέσβειρα της Αιγαιακής γαστρονομίας, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης.

Επικεφαλής της ομάδας είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρω Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με ταλαντούχες αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ, Les Dames d’ Escoffier, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης.

Argiro Barbarigou, James Beard, James Bear House, Aegean Secrets, Dinner Menu
Αργυρω James Beard Foundation

Δημοσιογράφοι γεύσης και γαστρονομικού τουρισμού, food & beverage opinion leaders και bloggers γαστρονομίας θα παραστούν στη συνέντευξη Τύπου στο μεσημεριανό γεύμα όπου θα παρουσιαστούν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως μοναδικοί γαστρονομικοί προορισμοί και θα γευθούν τις ξεχωριστές δημιουργίες των σεφ.

Argiro Barbarigou, James Beard, James Bear House, Aegean Secrets, Dinner Menu
James Beard Foundation

Το μενού θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά πιάτα της αιγαιακής κουζίνας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά αλλά και τα όσπρια, το λάδι και τα τοπικά βότανα. Τα πιάτα θα συνοδεύουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του Νοτίου Αιγαίου.

Argiro Barbarigou, James Beard, James Bear House, Aegean Secrets, Dinner Menu
Μπαρμπαρίγου Αργυρώ

Στο πλευρό της Αργυρως Μπαρμπαρίγου ο Chef Γιώργος Μαστροδημήτρης πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β.Ελλάδας, ο Chef Ιωσήφ Σικιανάκης , ο Chef Χρήστος Χατζηιωσιφίδης ο Γιάννης Σικινιώτης και ο 20χρονος Σπύρος Κουγιός, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, που εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό European Young Chef Award 2017.

Argiro Barbarigou, James Beard, James Bear House, Aegean Secrets, Dinner Menu
Μπαρμπαρίγου Αργυρω James Beard Foundation

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, συνεχίζει τις δράσεις εξωστρέφειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Taste the seasons» με στόχο την ανάδειξη των νησιών της ως διεθνείς γαστρονομικούς προορισμούς. Σε αυτήν την προσπάθεια βρίσκεται πάντα δίπλα της η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, ως Στρατηγικός Κοινωνικός Εταίρος.

 

Για τους φίλους που είναι στην Αμερική μπορείτε να κλείσετε τραπέζι εδώ: James Beard House

Για να μην χάσετε ούτε στιγμή από το εκπληκτικό event παρακολουθήστε τα stories στην Επίσημη Σελίδα στο Instagram : @argirobarbarigou

 

ENG:

At the US Gastronomic Temple, James Beard House in New York, the South Aegean District with Argiro Barbarigou as the Ambassador of South Aegean Gastronomy, the Gastronomy Region of Europe 2019, presents for the second consecutive year the secrets of the gastronomic traditions of the South Aegean, on Tuesday March 13, 2018 to the most demanding New York audience.

The team is headed by the Ambassador of the Gastronomic Region of Europe, South Aegean 2019, award winning chef Argiro Barbarigou, who along with talented American chefs, members of the renowned US club Les Dames d’Escoffier, will unravel the secrets of Aegean gastronomy in the demanding New York public.

Tasting and gastronomic journalists, food & beverage opinion leaders and gastronomy bloggers will attend the press conference where the Cyclades and the Dodecanese will be presented as the only culinary destinations and will taste the special creations of chefs.

The menu will include typical Aegean cuisine, with seafood, but also legumes, oil and local herbs. The dishes will be accompanied by selected wine labels from the South Aegean.

At the side of Argiro Barbarigos will be, Chef George Mastrodimitris Chairman of the Chefs Club of Northern Greece, Chef Iosif Sikianakis, Chef Christos Xatziosifidis, Giannis Sikiniotis and Spyros Kougios, member of the Prefect of the Dodecanese and Cyclades Chefs Club, representing the South Aegean Region in the European Young Chef Award 2017.

The Region of South Aegean, Gastronomic Region of Europe 2019, continues the extracurricular actions under the Taste the Seasons program to promote its islands as international culinary destinations. In this effort, the Club of Prefectures of Cyclades and Dodecanese is always next to it, as a Strategic Social Partner.

 

For those of you in New York this tuesday follow this link to book your seat: James Beard House Events

To stay uptodate on this once in a lifetime event be sure to catch every story on the Official Instagram Page : @argirobarbarigou

 

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται