Για να πετύχετε την επιφάνεια του, ναι μεν απαιτείται σωστό ψήσιμο αλλά θέλει και λίγη βοήθεια από εμάς.
Μια τραγανή, πεντανόστιμη και χρυσορόδινη κρούστα στην επιφάνεια του , επιτυγχάνεται αν πασπαλίσουμε με λίγη φρυγανιά τριμμένη αναμεμιγμένη με κεφαλοτύρι.
Πώς θα περιορίσω τα υγρά λαχανικών που λιμνάζουν στο ταψί;
Ένα ωραίο μυστικό για να τραβήξει τα υγρά των λαχανικών στο ταψί, είναι το εξής:
Αφαιρούμε μια γωνία όσο είναι ζεστός. Στη θέση του κομματιού που αφαιρέσαμε, μπήγουμε μια χοντρή φέτα μπαγιάτικο ψωμί.
Αυτή θα απορροφήσει όλα τα περιττά υγρά και ταυτόχρονα θα βοηθήσει αφού αφαιρέσαμε τα υγρά, στο να διατηρηθούν όλα τα κομμάτια σταθερά και ομοιόμορφα όταν θα τα σερβίρουμε.
Πώς να σερβίρω:
Αφού θα τον ψήσετε, θα τον αφήσετε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για 45′ το λιγότερο.
Αν προσπαθήσετε να τον κόψετε νωρίτερα θα διαλυθούν τα κομμάτια. Σερβίρεται ζεστός, αλλά όχι καυτός (είναι αδύνατον να κοπεί σε κομμάτια όσο είναι καυτός) ή ιδανικά σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου αν είναι φρεσκοψημένος, εκείνη την ημέρα.