Πίσω

Ποια ψαρια κανουν για σουπα; αυθεντικη και ωραιοτερη ψαροσουπα απο την Αργυρω

Ψαρια για σουπα απο την Αργυρω.Ψαροσουπα η αυθεντικη και ωραιοτερη απο την Αργυρω.

Ψαρια για σουπα

 

  • Η ψαροσουπα είναι το καθημερινό φαγητό των ψαράδων στα καΐκια. Παραδοσιακά γίνεται με ό,τι φρεσκο βγάζει η θάλασσα,  πολύ κρεμμύδι ξερό χαραγμένο, πατάτα χοντροκομμένη, ελαιόλαδο και λεμόνι.
  • Το καλύτερο ψάρι είναι το ολόφρεσκο. Αφού καθαρίσετε και ξεπλύνετε καλά τα ψάρια, θα τα αλατίσετε μέσα κι έξω και τα βάζετε στο σουρωτήρι. Διαβάστε εδώ τα 7 μυστικά μου για να διαλέγετε πάντα τα πιο φρέσκα ψάρια.
  • Ιδανικά ψάρια για την παχύρρευστη σουπα είναι τα πετρόψαρα. Είναι μεν μικρά, αλλά η γεύση τους είναι το κάτι άλλο. Αλλα όλα τα ψαρια κανουν, χυλούτσα, λύχνος, πέρκα, χάνος, γύλος,  ροφουδάκια, συναγριδάκι, αστακουδακι, καβουράκια μα και σαμπιέρος ή χριστόψαρο, δράκαινα και σκορπίνα είναι πάντα μέσα στην κατσαρόλα της σουπας.

Αυθεντικη ψαροσουπα

 

  • Δεν σοτάρουμε τίποτααπλά βάζουμε τα υλικά στην κατσαρόλα και το λάδι στο τέλος του βρασμού.
  • Επίσης, ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί μετά μυρίζει πολύ έντονα το ψάρι. Πάντα έχουμε την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.
  • Η σουπα δεν χρειάζεται πολύ νερό.Πρέπει τα υγρά να είναι λίγα και η φωτιά που βράζουμε να είναι δυνατή.
  • Η κατσαρόλα (ποτέ φαρδιά) είναι στην αρχή για 15΄ σκεπασμένη και μετά ξεσκέπαστη και πάντα σε δυνατή φωτιά.
  • Τα κρεμμύδια τα βάζουμε ολόκληρα χαραγμένα σταυρωτά και τις πατάτες κομμένες στη μέση.Ενίοτε ρίχνουμε και μια ντομάτα χαραγμένη. Όταν λιώσουν τα κρεμμύδια η κακαβιά είναι έτοιμη.

Ωραιοτερη ψαροσουπα

 

  • Το ελαιόλαδο και το λεμόνι μπαίνει πάντα στο τέλος του βρασμούγιατί χυλώνει την σουπα, πήζει το ζωμό και κρατάει όλη την γεύση και το άρωμα του.
  • Ποτέ μην βάλετε ζεστό νερό να φτιάξετε σουπα. Θα ανοίξουν τα ψάρια θα φύγει η πέτσα και θα διαλυθούν.
  • Ποτέ μην ανακατεύετε το φαγητο. Πάντα ανακινούμε από τα χερούλια για να μη διαλυθούν τα ψάρια.
  • Σε παραδοσιακή κακαβιά δεν χωράει κανένα μυρωδικό.
  • Στα σπίτια του νησιού, οι νοικοκυρές ενίοτε χρησιμοποιούν 1 ντομάτα χαραγμένη σταυρωτά, λίγο σέλινο στο τελευταιο 10/λεπτο ή μερικά καρότα.
  • Συνήθως όταν έχουμε μικρά πετρόψαρα, τα βάζουμε σε τουλπάνι και τα ακουμπάμε πάνω στα μεγάλα ψάρια. Στο τέλος του βρασμού στρίβουμε καλά το τουλπάνι για να εμπλουτίσουμε την σουπα.
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται