Μέσα στα καλύτερα νησιά του κόσμου, 6 ελληνικά διαμάντια, με την Πάρο πρώτη!

Τα ελληνικά νησιά και κυριως τα κυκλαδιτικα νησια είναι ο απόλυτος καλοκαιρινός προορισμός για το 2018. Η Ελλάδα κυριάρχησε στην κατηγορία “Τα 10 καλύτερα νησιά της Ευρώπης” στα φετινά World’s Best Awards του Travel + Leisure World, με την Πάρο να κατέχει την πρώτη θέση, τέταρτη η Σαντορίνη, πέμπτη η Κρήτη, έκτη η Μήλος, ένατη η Μύκονος και δέκατη η Κέρκυρα.

Το Travel + Leisure (T + L) είναι ένα παγκοσμίως καταξιωμένο ταξιδιωτικό περιοδικό, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Κάθε χρόνο, βραβεύει τα καλύτερα μέρη ανά την υφήλιο, ζητώντας τη γνώμη από εκατομμύρια αναγνώστες παγκοσμίως που αξιολογούν τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες σε όλο τον κόσμο για πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, ιαματικές πηγές, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα μέσα ή υπηρεσίες που χρησιμοποίησαν, ή μέρη που επισκέφτηκαν.

Στην κατηγορία «Top 10 νησιά της Ευρώπης», οι αναγνώστες αξιολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τα μέρη που επισκέφτηκαν, τις εμπειρίες τους, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, την εξυπηρέτηση, τη φιλοξενία και τη συνολική εμπειρία τους.

Η Πάρος αποτελεί το μεγαλύτερο πόλο έλξης των τουριστών, χάρη κυρίως στις φανταστικές της παραλίες και στα γραφικά κυκλαδίτικα χωριά της με τα ασβεστωμένα σπίτια. Η Νάουσα, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα λιμανάκια της Ελλάδας. Οι Κολυμπήθρες, μια παραλία στο βόρειο μέρος του νησιού, φημίζεται για τους μοναδικούς σχηματισμούς γρανίτη. Έχει τόσες φυσικές ομορφιές που όσες φορές και να την επισκεφτείς πάντα θα υπάρχουν καινούρια μέρη να ανακαλύψεις. Όπως δήλωσε ένας αναγνώστης, «η Πάρος είναι ένα κρυμμένο διαμάντι».

Κυκλαδιτικα νησια.

Τα 10 καλύτερα νησιά στην Ευρώπη, σύμφωνα με το T + L

10. Κέρκυρα, Ελλάδα

9. Μύκονος, Ελλάδα

8. Σικελία, Ιταλία

7. Skye και οι Εβρίδες, Σκωτία

6. Μήλος, Ελλάδα

5. Κρήτη, Ελλάδα

4. Σαντορίνη, Ελλάδα

3. Αζόρες, Πορτογαλία

2. Orkney Isnads, Σκωτία

1. Πάρος, Ελλάδα

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ: https://www.travelandleisure.com/worlds-best/islands-in-europe

https://www.argiro.gr/2018/07/mesa-sta-kalytera-nisia-tou-kosmou-6-ellinika-diamantia-tin-paro-proti/