Πίσω

Διαγωνισμός από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ανάδειξη του υποψηφίου European Young Chef 2018

Σε Ρόδο, Κω, Μύκονο και Νάξο οι τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί και στην Σύρο ο τελικός για την ανάδειξη του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει το Νότιο Αιγαίο στον Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, στην Ιρλανδία

Τη δυνατότητα σε νέους σεφ να αναδείξουν το ταλέντο και  μεράκι τους για την γαστρονομία   και  να δημιουργήσουν,  προβάλλοντας τα αυθεντικά τοπικά  προϊόντα των νησιών της , δίνει και  φέτος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Για τρίτη συνεχή χρονιά , προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη του νεαρού σεφ , ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Young Chef Award 2018, που θα διεξαχθεί 25-26 Νοεμβρίου 2018 στο Galway, στην Ιρλανδία.

Μετά την επιτυχημένη πορεία που είχαν οι δύο προηγούμενοι διαγωνισμοί, οι οποίοι ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, σε συμμετοχές από νεαρούς σεφ και φέτος η Περιφέρεια στο πλαίσιο της συμμετοχής της , στην πλατφόρμα των Ευρωπαϊκών Γαστρονομικών Περιφερειών και στο Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού (IGCAT), καθώς και της κατάκτησης του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019, πρόκειται να διεξαχθούν τοπικοί διαγωνισμοί σε 5 συνολικά νησιά της Περιφέρειας.

Ειδικότερα θα διοργανωθούν  τέσσερις ημιτελικοί διαγωνισμοί, σε 4 νησιά της Περιφέρειας , Ρόδο 7/9, Κω 14/9, Μύκονο 20/9 και Νάξο 21/9, στους οποίους θα πάρουν μέρος σεφ από 18-26 ετών και θα κριθούν από τριμελή επιτροπή.

Οι νικητές θα διαγωνιστούν στον τελικό, που θα διεξαχθεί στη Σύρο στις 22/9, στον οποίο θα κριθεί, από πενταμελή επιτροπή ο νεαρός σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια  στο European Young Chef Award 2018, τον Νοέμβριο, στην Ιρλανδία.

O Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, με τους δύο διακριθέντες στους δύο προηγούμενους  Διαγωνισμούς, νεαρούς σεφ, Σταμάτη Μισομικέ και Σπύρο Κουγιό και τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Νίκο Χριστοφόρου

Το ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κυρίως μετά την κατάκτηση του τίτλου του “European Young Chef 2016” από τον Σταμάτη Μισομικέ αλλά και την διάκριση του Σπύρου Κουγιού, το 2017.

Η επιτυχημένη εκπροσώπηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν στην Βαρκελώνη, σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, στρατηγικό κοινωνικό εταίρο της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας 2019, προμηνύει πως και οι φετινές συμμετοχές των νεαρών σεφ σε όλα τα επίπεδα,  θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία , αφού ο πήχης ανεβαίνει ψηλά και τα ντόπια προϊόντα των νησιών μας θα ταξιδέψουν για ακόμη μία φορά στο εξωτερικό για να “μαγέψουν” με τη γεύση και την ποιότητά τους,  τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Να σημειωθεί , πως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με όπλα τα ισχυρά συγκριτικά  πλεονεκτήματα των νησιών μας και τις εντυπωσιακές επιδόσεις των νεαρών σεφ που την εκπροσώπησαν στο European Young Chef Award ,διεκδίκησε και πέτυχε ο διεθνής γαστρονομικός διαγωνισμός το 2019 να διεξαχθεί στο Νότιο Αιγαίο.

Για τον διαγωνισμός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας  Ζαννετίδης, δήλωσε:

 «Το  υψηλό επίπεδο των νέων σεφ αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία τιμώντας τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019 αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα τοπικά προϊόντα και δίνει την δυνατότητα σε νεαρούς σεφ να καταξιωθούν διεθνώς στο χώρο της Γαστρονομίας. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια για να κάνουμε τα νησιά μας σημείο αναφοράς μεταξύ των γαστρονομικών προορισμών παγκσμίως ».

Ο  πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων,  Νίκος Χριστοφόρου, δήλωσε:

«Από την απήχηση που είχε ο διαγωνισμός τα προηγούμενα χρόνια  ευελπιστούμε ότι και φέτος το επίπεδο τον  διαγωνιζόμενων νέων σεφ θα είναι  ιδιαίτερα υψηλό.  Υπάρχουν πολλά ταλέντα στο Νότιο Αιγαίο και μέσα από την διαδικασία του διαγωνισμού του δίνεται η ευκαιρία να αναδειχθούν διεθνώς  και να γίνουν οι κορυφαίοι  σεφ οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πρεσβευτές  της γαστρονομίας των νησιών μας και των τοπικών  προϊόντων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται