Αυτό το κόλπο με τα σταφύλια και το κρασί το ξέρετε;

Τα σταφύλια τα ευχαριστηθήκαμε φρέσκα, μυρωδάτα και τραγανά όλο το καλοκαίρι και τώρα είναι στα τελειώματά τους! Είναι από τα εποχιακά φρούτα που δεν βρίσκονται στους πάγκους του μανάβη όταν δεν είναι στην εποχή τους.

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να τα απολαύσουμε για λίγο διάστημα ακόμα, είναι να τα καταψύξουμε αφού ξεχωρίσουμε τις ρόγες από το τσαμπί, τα πλύνουμε και τα στεγνώσουμε καλά.

Έτσι θα έχουμε έτοιμο στο ψυγείο μας ανά πάσα στιγμή ένα παγωμένο, πεντανόστιμο και ελαφρύ σνακ. Το κακό είναι ότι αν μείνουν οι ρόγες του σταφυλιού για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη χάνουν και από τη γεύση τους και από τα αρώματά τους.

Μην στεναχωριέστε όμως! Κρατήστε μερικές ρόγες σταφυλιού στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε τες αντί για παγάκια στο κρασί σας. Έτσι, θα απολαύσετε δροσερό κρασί, χωρίς να νερώνει από το λιώσιμο του παγακιού.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε