Πίσω

Σταφύλια στην καταψυξη! Αυτό το κόλπο με τα σταφύλια και το κρασί το ξέρετε;

Κόλπο για σταφυλια στην καταψυξη!

Τώρα που τα σταφύλια είναι στα καλύτερά τους, φρέσκα, μυρωδάτα και τραγανά-τραγανά είναι η κατάλληλη εποχή να διαλέξετε τα αγαπημένα σας και να τα καταψύξετε! Μαύρα, ροζέ και άσπρα πεντανόστιμα σταφύλια. Δεν πρόκειται να τα βρείτε στον πάγκο του μανάβη όταν δεν είναι η εποχή τους. Όμως σας έχω ένα κόλπο που θα μπορείτε να απολαμβάνετε τα σταφύλια ακόμα και αν είναι εκτός εποχής. Σταφυλια στην καταψυξη λοιπόν! 

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να τα ευχαριστηθούμε για λίγο διάστημα ακόμα μετά το καλοκαίρι και το φθινόπωρο που είναι στα φόρτε τους, είναι να καταψύξουμε το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο με τη μεγάλη διατροφική αξία, αφού πλύνουμε το σταφύλι με το τσαμπί, τότε ξεχωρίζουμε τις ρόγες μια-μια και τις στεγνώσουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε για να τα απολαύσουμε για λίγο διάστημα ακόμα, είναι να τα καταψύξουμε αφού ξεχωρίσουμε τις ρόγες από το τσαμπί, τα πλύνουμε και τα στεγνώσουμε καλά.

Με αυτόν τον τρόπο, θα έχουμε έτοιμο στο ψυγείο μας ανά πάσα στιγμή ένα παγωμένο, πεντανόστιμο και ελαφρύ σνακ. Τα σταφύλια είναι πολύ ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχει ένα κακό όμως. Ό,τι αν μείνουν οι ρόγες από τα σταφυλια στην καταψυξη για μεγάλο διάστημα χάνουν και από τη γεύση τους και από τα αρώματά τους.

Έτσι θα έχουμε έτοιμο στο ψυγείο μας ανά πάσα στιγμή ένα παγωμένο, πεντανόστιμο και ελαφρύ σνακ. Το κακό είναι ότι αν μείνουν οι ρόγες του σταφυλιού για μεγάλο διάστημα στην κατάψυξη χάνουν και από τη γεύση τους και από τα αρώματά τους.

Μην στεναχωριέστε όμως, σας έχω μια φανταστική ιδέα!

Κρατήστε μερικές ρόγες σταφυλιού στην κατάψυξη και χρησιμοποιήστε τες αντί για παγάκια στο κρασί σας. Έτσι, θα απολαύσετε δροσερό κρασί, χωρίς να νερώνει από το λιώσιμο του πάγου. Οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν από αυτή την ιδέα και θα την ξεσηκώσουν οπωσδήποτε!

Με τα σταφυλια στην καταψυξη μπορείτε να γαρνίρετε όλο το χρόνο τα γλυκά σας, τις τούρτες σας, τα τσιζκέικ σας, τα γιαουρτογλυκά σας, τις τάρτες σας, τα παγωτά σας, τα ζελέ σας, τα κέικ σας, τις μους σας, τα πάντα! Μπορείτε ακόμα και να φτιάξετε φανταστικά smoothies.

Δείτε πληροφορίες για τις ιδιότητες του σταφυλιού, τις ποικιλίες και τον τρύγο. Ακόμα σας έχω φανταστικές ιδές για τις συνταγές του τρύγου.

Φυσικά δε θα μπορούσα να σας αφήσω χωρίς συνταγές με σταφύλια, για γλυκό του κουταλιού σταφύλι, για σταφύλια στη σαλάτα, σταφύλια στα φαγητά, στο κρέας και βέβαια σταφύλια στα γλυκά

Δείτε πως αλλιώς μπορείτε να διατηρήσετε το αγαπημένο σας φρούτο αποξηραίνοντάς το!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται