Μυστικά για τέλεια cupcakes

Όταν χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, δημιουργούνται στο μείγμα χιλιάδες φυσαλίδες αέρα, που με τη βοήθεια του μπέικιν πάουντερ και της σόδας θα φουσκώσουν και θα αφρατέψουν το τελικό προϊόν.

Για το άδειασμα των cupcakes χρησιμοποιούμε το εργαλείο που καθαρίζουμε τον πυρήνα από τα μήλα και τα αδειάζουμε κατακόρυφα. Με τη βοήθεια σύριγγας ή κορνέ ζαχαροπλαστικής τοποθετούμε τη γέμιση της αρεσκείας μας. Δεν πετάμε αυτό που αδειάσαμε. Το τρίβουμε σε ψίχουλα και γαρνίρουμε πάνω στα frostings.

Μία δύο πρέζες αλάτι στα cupcakes και στα μπισκότα, απογειώνουν τη γεύση τους.

Χρησιμοποιήστε αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι μαλακό για καλύτερο αποτέλεσμα. Γίνονται πιο αφράτα και αέρινα.

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ομογενοποιηθούν σωστά. Δείτε εδώ πώς να μαλακώσετε γρήγορα το παγωμένο βούτυρο και εδώ πώς να φέρετε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.

Μυστικά για το ψήσιμο και τη σωστή συντήρηση των cupcakes

Μετά τα πρώτα 15΄ψησίματος, μπήγουμε οδοντογλυφίδα στο κέντρο. Αν βγαίνει καθαρή, τότε είναι έτοιμα. Αν βγαίνει υγρή, θέλουν λίγο ψήσιμο ακόμα.

Σε γενικές γραμμές ψήνουμε τα cupcakes από 18΄μέχρι 24΄, ανάλογα με το μείγμα και την υγρασία που περιέχει. Αν για παράδειγμα έχει φρούτα μέσα, χρειάζεται περισσότερο χρόνο ψησίματος.

Το να κρατήσουν τα cupcakes τη φρεσκάδα τους είναι λίγο δύσκολο. Βασικός κανόνας είναι ότι δεν τα βάζουμε στο ψυγείο. Στεγνώνουν και ξεραίνονται. Αντιθέτως, μπορούμε να τα καλύψουμε καλά και να τα φυλάξουμε καλά τυλιγμένα για 1 μήνα στην κατάψυξη. Διατηρούνται πιο σωστά και δεν χάνουν την υγρασία τους. Χρειάζονται 3 ώρες για να ξεπαγώσουν και θα είναι εφάμιλλα με τα φρεσκοψημένα.

Και τώρα που μάθατε όλα τα μυστικά μου, δείτε εδώ όλες τις συνταγές μου για υπέροχα cupcakes!

https://www.argiro.gr/2018/11/mystika-gia-teleia-cupcakes/