Πίσω

Στην Κάλυμνο με τη δράση “Aegean mamas know best”

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο στις 8 Νοεμβρίου 2018.

Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης - Νότιο Αιγαίο 2019 πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο στις 8 Νοεμβρίου 2018.

Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Το πρόγραμμα επιμελείται με πολύ καλά αποτελέσματα και μεγάλη ανταπόκριση στον κόσμο που συμμετέχει, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα, κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χριστοφόρου και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, στις 17.00 το απόγευμα, στο Εστιατόριο «Μπακαλόγατος» στις Πατήθριες, την παλιά γειτονιά των μηχανικών και δυτών, επάνω στο  πεζόδρομο, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Καλύμνου, συνάντησαν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου  και μαγείρεψαν, συζήτησαν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα».

Στην Κάλυμνο η τοπική γαστρονομία που βασίζεται τόσο στα θαλασσινά όσο και στα κτηνοτροφικά προϊόντα και το εξαιρετικό μέλι του νησιού, έχει τη θέση της σε κάθε σπίτι και είναι άξιο θαυμασμού ότι τα παιδιά αγαπούν όλες αυτές τις γεύσεις. Τον προηγούμενο χρόνο, το Ελληνικό Πρωινό της Καλύμνου, το 41ο του προγράμματος, επεφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και της παραδοσιακές συνταγές.

Στην Κάλυμνο η τοπική γαστρονομία που βασίζεται τόσο στα θαλασσινά όσο και στα κτηνοτροφικά προϊόντα και το εξαιρετικό μέλι του νησιού, έχει τη θέση της σε κάθε σπίτι και είναι άξιο θαυμασμού ότι τα παιδιά αγαπούν όλες αυτές τις γεύσεις. Τον προηγούμενο χρόνο, το Ελληνικό Πρωινό της Καλύμνου, το 41ο του προγράμματος, επεφύλαξε μια μεγάλη έκπληξη στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και της παραδοσιακές συνταγές.

Στην εκδήλωση «Οι Μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα», τα παιδιά, δημιούργησαν το ζυμάρι τους, φτιάξανε τα κουλουράκια τους και μυήθηκαν στις γεύσεις του τόπου. Μεγάλο ρόλο έπαιξαν οι σύλλογοι και τα μέλη της τοπικής κοινωνίας που παρουσίασαν την Κάλυμνο γαστρονομικά και τα προϊόντα της.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.

Δείτε όλο το gallery με τις φωτογραφίες από την Κάλυμνο εδώ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται