Πολλές φορές σε συνταγές ζαχαροπλαστικής, είναι απαραίτητη η χρήση του κορνέ, προκειμένου να απλώσουμε ομοιόμορφα κρέμα σαντιγί ή άλλες κρέμες ζαχαροπλαστικής. Όταν δε θέλουμε να διακοσμήσουμε την επιφάνεια μίας τούρτας ή ενός γλυκού, το κορνέ ζαχαροπλαστικής είναι μονόδρομος.
Πλέον μπορείτε να βρείτε κορνέ ζαχαροπλαστικής και σε οποιοδήποτε σούπερ μάρκετ.
Πώς όμως θα γεμίσουμε το κορνέ ομοιόμορφα χωρίς να κάνει κενά αέρα μέσα στη σακούλα που θα μας δυσκολέψουν στο στόλισμα, αλλά και χωρίς να πασαλείψουμε εξωτερικά τη σακούλα του κορνέ αλλά και τα χέρια μας;
Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να γεμίσουμε το κορνέ ζαχαροπλαστικής, πετυχαίνοντας όλα τα παραπάνω.
Βρείτε το πιο μεγάλο ποτήρι που έχετε στην κουζίνα σας.
Τοποθετήστε αν θέλετε κάποια μύτη στη σακούλα του κορνέ.
Στο σημείο που ενώνεται η σακούλα με τη μύτη στρίψτε τη σακούλα για να ασφαλίσετε την άκρη και να μην τρέχει η γέμιση.
Βάλτε τη μύτη μέσα στο ποτήρι μέχρι να ακουμπήσει στον πάτο του ποτηριού.
Τεντώστε τη σακούλα και γυρίστε τη πάνω από το χείλος του ποτηριού.
Τεντώστε τη σακούλα καλά και μέσα και έξω από το ποτήρι, έτσι ώστε να μην σχηματίζονται πολλές ζάρες.
Με μία μαρίζ βάζετε την κρέμα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, πιέζοντας ελαφρά κάθε φορά να γεμίζουν τα κενά. Αφού γεμίσει η σακούλα, στρίβετε αρκετές φορές το πάνω μέρος για να κλείσει.
Πιέζετε την κρέμα προς τα κάτω να γεμίσουν τυχόν κενά, προσέχοντας να μην ξετυλιχτεί το κάτω κλείσιμο που έχετε κάνει.
Κατόπιν, ξετυλίγετε το κάτω μέρος προσεκτικά. Μόλις ελευθερωθεί η μύτη, πιέζετε την κρέμα μέσα στη σακούλα προς τα κάτω, να φτάσει η κρέμα στη μύτη. Τώρα το κορνέ σας είναι έτοιμο προς χρήση.
Τώρα που μάθατε αυτόν τον πανεύκολο για να χρησιμοποιείτε σωστά το κορνέ ζαχαροπλαστικής, γεμίστε το με την υπέροχη βουτυρόκρεμα που θα δείτε στην παρακάτω συνταγή και διακοσμήστε μοναδικά τα γλυκά σας!
https://www.argiro.gr/recipe/voutyrokrema-vasiki-syntagi/