Πίσω

Στο Χριστουγεννιάτικο Γκάλα του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το 1ο Χριστουγεννιάτικο Γαστρονομικό Γκάλα που οργάνωσε το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ με την παρουσία της ελληνίδας σέφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία είναι πρέσβειρα της κουζίνας του Νοτίου Αιγαίου, γαστρονομικού προορισμού της Ευρώπης για το 2019. Τα ελληνικά προϊόντα μαγειρικής, το ελληνικό ελαιόλαδο και οι συνταγές του Αιγαίου πρωταγωνίστησαν στο γαστρονομικό γκαλά που προσέλκυσε το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.

Το Λύκειον των Ελληνίδων απένειμε τιμητική πλακέτα στην διευθύντρια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Βόρειας Αμερικής Γκρέτα Καματερού για την συμβολή της στην προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με τον βέλτιστο τρόπο, γεγονός που επισήμανε ο ύπατος αρμοστής της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου ο οποίος κατά την επίδοση του βραβείου είπε μεταξύ άλλων τα εξής:
Mέσα στην ελληνική κουζίνα προβάλλεται η γαστρονομική Διπλωματία και όντως η ελληνική κουζίνα είναι ένας πρέσβης της ιστορίας και της παράδοσης του Ελληνισμού που διαχρονικά ταξιδεύει μέσα από τη Μεσογειακή Κουζίνα, η οποία αποτελεί σήμερα πρότυπο υγείας στα ιατρικά δρώμενα”.

“Mέσα στην ελληνική κουζίνα προβάλλεται η γαστρονομική Διπλωματία και όντως η ελληνική κουζίνα είναι ένας πρέσβης της ιστορίας και της παράδοσης του Ελληνισμού που διαχρονικά ταξιδεύει μέσα από τη Μεσογειακή Κουζίνα, η οποία αποτελεί σήμερα πρότυπο υγείας στα ιατρικά δρώμενα”.

Το επόμενο βραβείο του ΛΕΜ επιδόθηκε απο τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μιχάλη Γαβριηλίδη στον Επίτιμο πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Δημήτριο Μανωλάκο για την συμβολή του στην ανάδειξη του Ελληνισμού στο Μόντρεαλ.

Το τρίτο βραβείο “Award of ExcellenceIn Recognition of Outstanding Dedication and Commitment To Promoting Greeces Culinary Tourism” επιδόθηκε στην Σεφ Αργυρώ Μπαρπαρίγου Global Ambassador of Greek Cuisine ή οποία δήλωσε συγκινημένη για τη διάκριση ενώ ευχαρίστησε το Λύκειον των Ελληνίδων για την τιμή, σημειώνοντας πως φέρνει μαζί της την αγάπη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους Έλληνες ομογενείς που τιμούν την παράδοση και τους θησαυρούς της Ελληνικής κουζίνας.

Το τρίτο βραβείο “Award of Excellence – In Recognition of Outstanding Dedication and Commitment To Promoting Greece’s Culinary Tourism” επιδόθηκε στην Σεφ Αργυρώ Μπαρπαρίγου Global Ambassador of Greek Cuisine ή οποία δήλωσε συγκινημένη για τη διάκριση ενώ ευχαρίστησε το Λύκειον των Ελληνίδων για την τιμή, σημειώνοντας πως φέρνει μαζί της την αγάπη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους Έλληνες ομογενείς που τιμούν την παράδοση και τους θησαυρούς της Ελληνικής κουζίνας.

Η πρόεδρος του ΛΕΜ Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει πολλές όψεις αλλά η κουζίνα της με τη νοστιμιά των φυσικών προϊόντων και τα αρώματά της συνεπαίρνει όχι μόνο τους Ελληνες αλλά και τους ξένους γι αυτό το ΛΕΜ αποφάσισε να κάνει θεσμό το γαστρονομικό Χριστουγεννιάτικο γκάλα στο Μοντρεάλ τιμώντας την ομορφιά της ελληνικής γεύσης.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έκανε μια ζωντανή παρουσίαση μαγειρικής με θαλασσινές γεύσεις του Αιγαίου χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα, ενώ δίπλα της ο σέφ Λουκάς Πανούσης και ο γαλλοκαναδός σεφ Olivier Turgeon έδειξαν τη δική τους μαγειρική δεινότητα καταθέτοντας την άποψή τους για τις θαλασσινές συνταγές.

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έκανε μια ζωντανή παρουσίαση μαγειρικής με θαλασσινές γεύσεις του Αιγαίου χρησιμοποιώντας ελληνικά προϊόντα, ενώ δίπλα της ο σέφ Λουκάς Πανούσης και ο γαλλοκαναδός σεφ Olivier Turgeon έδειξαν τη δική τους μαγειρική δεινότητα καταθέτοντας την άποψή τους για τις θαλασσινές συνταγές.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το Λύκειον των Ελληνίδων Μοντρεάλ εξέδωσε ένα περιοδικό με συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου το οποίο φιλοτεχνήθηκε με πίνακες της γνωστής ελληνοκαναδής ζωγράφου Κατερίνας Μερτίκας.

Το Φολκλορικό συγκρότημα του Μοντρεάλ ΣΥΡΤΑΚΙ έδωσε μια παράσταση με νησιώτικους χορούς και ο κόσμος παρασύρθηκε στους ρυθμούς της νησιώτικης μουσικής.

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε απο την ελληνοκαναδή δημοσιογράφο και καθηγήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Concordia, Αφροδίτη Σάλας.

Η εκδήλωση παρουσιάστηκε απο την ελληνοκαναδή δημοσιογράφο και καθηγήτρια δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο Concordia, Αφροδίτη Σάλας.

Στο γκάλα ανάμεσα στους καλεσμένους βρέθηκαν ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου Βασίλης Φιλίππου, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ Μιχάλης Γαβριηλίδης, η ομοσπονδιακή βουλευτής Εμμανουέλλα Λαμπρόπουλος, η διευθύντρια του ΕΟΤ Αμερικής Γκρέτα Καματερού,ο πρόεδρος της ΕΚΜΜ Νικόλας Παγώνης , ο αρχιμανδρίτης Δημήτριος Αντωνόπουλος εκπροσωπώντας τη Μητρόπολη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Ντέρος, Εφη Γιάννου και Αγλαϊα Ρεβελάκη και πλήθος επώνυμοι και ανώνυμοι συνδαιτημόνες.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υπήρξε αρωγός αυτής της δυναμικής προσπάθειας του Λυκείου των Ελληνίδων Μοντρεάλ που σκοπό είχε την ανάδειξη της Ελληνικής κουζίνας στην γαλλοκαναδική μητρόπολη.

Η παρουσία της Σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου έγινε στα πλαίσια του Τίτλου της ως Πρέσβειρας της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019.

Περισσότερες φωτογραφίες από το γκαλά αλλά και από την επίσκεψή μας στον Καναδά θα δείτε εδώ

Φωτογραφίες: Χάρυ Μπάρμπα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται