Πίσω

Η Παρος στις παραλιες μειώνει το πλαστικό

 

Η Παρος στις παραλιες μειωνει το πλαστικο.

Το Common Seas, είναι ένα κίνημα στόχος του οποίου είναι να προστατέψει τις θάλασσες και τους ωκεανούς από τα πλαστικά απορρίμματα, βρίσκοντας, δοκιμάζοντας και υλοποιώντας λύσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. 

Η Clean Blue Alliance, αποτελεί μία δράση συνεργασίας με τις τοπικές κοινότητες νησιών επιχειρήσεις και τοπικές πρωτοβουλίες, όπου σε πρώτο στάδιο καλείται να διερευνήσει τις ροές και τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των πλαστικών σκουπιδιών από την “πηγή” μέχρι να καταλήξουν στη θάλασσα, ενώ στο επόμενο στάδιο αναζητά δραστικές λύσεις για τη μείωση της μόλυνσης της θάλασσας. Τέτοιες δράσεις πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, στις Μαλδίβες και στην Ινδονησία.

Γιατί επιλέχτηκαν τα νησιά για μία τέτοια δράση; Γιατί τα νησιά περιτριγυρίζονται από τη θάλασσα, ο κόσμος έχει άμεση επαφή με αυτή και η μόλυνση της θάλασσας είναι πιο εμφανής. Επίσης, τα νησιά είναι ένας μικρόκοσμος και είναι πιο εύκολο να ταυτοποιηθεί η πορεία των πλαστικών αποβλήτων..

Clean Blue Paros παρος δραση για τα πλαστικα στη θαλασσα

Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πάρο, οι τοπικές αρχές, η WATT, Το Cyclades Preservation Fund και το World Wildlife Fund (WWF) Ελλάς θα συνεργαστούν και θα προωθήσουν αυτή την πρωτοβουλία.

Το Clean Blue Paros θα καθοδηγήσει και θα συμβάλλει με προγράμματα εκπαίδευσης για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της Πάρου. Θα εντοπίσει και θα επενδύσει σε λύσεις για την εξάλειψη και μείωση των πλαστικών απορριμμάτων που εντοπίζονται στις θάλασσες της Πάρου.

Clean Blue Paros παρος δραση για τα πλαστικα στη θαλασσα

H Παρος στις παραλιες  σε κοινό στόχο όλοι μαζί, να συνδράμουν στην αποτελεσματική μείωση των πλαστικών απορριμμάτων και της ρύπανσης.

Αυτή τη στιγμή, η πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία Clean Blue Paros, υποστηρίζεται από 40 τοπικές επιχειρήσεις της Πάρου και στόχο έχει το να μειώσει τα πλαστικά απορρίμματα πλαστικά κύπελλα του καφέ, τα καλαμάκια, μπουκάλια νερών, συσκευασίες φαγητού και πλαστικές τσάντες με εναλλακτικές λύσεις.

Για την καλύτερη κατανόηση  στο πρόβλημα της μόλυνσης του νησιού, κυκλοφορεί και ένα ερωτηματολόγιο από την Clean Blue Paros.

Ερωτηματολόγιο στα ελληνικά

Ερωτηματολόγιο στα αγγλικά

 

Αργυρω.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται