• Αρχική
  • News
  • Οινικές Διαδρομές Παρίων 2019 από τον Σύλλογο Γυναικών Νάουσας Πάρου

Οινικές Διαδρομές Παρίων 2019 από τον Σύλλογο Γυναικών Νάουσας Πάρου

O Σύλλογος Γυναικών Νάουσας Πάρου σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με τους σεφ κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, κύριο Πάνο Ιωαννίδη και κύριο Μάνο Σαρρή, αλλά και τη δημοσιογράφο-συγγραφέα κυρία Νίκη Μηταρέα, τα επίσημα Οινοποιεία και Τυροκομεία της Πάρου, και Ναουσαίους μικροοινοπαραγωγούς και τυροκόμους, διοργανώνει το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 διημερίδα με τον τίτλο:

«OINIKEΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΑΡΙΩΝ» & “Μετά τυρού διάλογοι”

Η διημερίδα αποτελεί μια προσπάθεια προβολής της οινικής ιστορίας της Πάρου, ανάδειξης της τωρινής οινοπαραγωγής και ενίσχυσης της μελλοντικής πορείας της παραγωγής κρασιού. Αλλά παράλληλα, και μια προσπάθεια προώθησης και ενίσχυσης του «οινικού τουρισμού» αφενός και αφετέρου την καθιέρωση ενός ετήσιου φεστιβάλ αυτού του είδους με πανκυκλαδικό, πανελλαδικό και γιατί όχι, διεθνές ενδιαφέρον!

Η διημερίδα αυτή είναι χωρισμένη σε δύο μέρη, με έμφαση φέτος στο κεντρικό θέμα της διημερίδας: το παριανό τυρί:

-στο πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες θα ξεναγηθούν σε σύγχρονα οινοποιεία αλλά και τυροκομεία του νησιού, με παράλληλη αναφορά στην ιστορία και την εξέλιξη της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού στο νησί μας, αλλά και της τυροκομίας και της παραγωγής τυριού στην Πάρο, θα παρακολουθήσουν εισήγηση για τα πατητήρια της Πάρου από τον κ. Γιώργο Καβάλλη, ομιλίες από οινολόγους, ειδικούς σχετικά με τα τυριά και θα πραγματοποιήσουν γευστικές δομικές,

-στο δεύτερο θα πάρουν μέρος στον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών σε πατητήρι με τον παραδοσιακό τρόπο, θα παρακολουθήσουν την παρασκευή πιάτων από ελληνικές συνταγές μαγειρικής με βάση το κρασί, θα δοκιμάσουν τα συγκεκριμένα πιάτα ενώ παράλληλα θα συνομιλήσουν με τους σεφ: κυρία Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, κύριο Πάνο Ιωαννίδη και Μάνο Σαρρή, και τη συγγραφέα-δημοσιογράφο κυρία Νίκη Μηταρέα, και θα παρακολουθήσουν παρουσίαση από τους οινοπαραγωγούς και τυροκόμους του νησιού των προϊόντων τους, αλλά και τους γευστικούς συνδυασμούς του παριανού κρασιού με το παριανό τυρί. Και φυσικά, θα γλεντήσουν παραδοσιακά στο κλείσιμο της διημερίδας.

Η συμμετοχή στις δράσεις της διημερίδας είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Η προθεσμία για τη δήλωση συμμετοχής λήγει την 28η Αυγούστου 2019.

Δηλώσεις συμμετοχής στο syllogosgynaikwnnaoussasparou@gmail.com και στα τηλέφωνα: 2284052555, 6974092618 κυρία Μαρία Τριπολιτσιώτου-Τσουνάκη και 2284051402, 6945533328 κυρία Ελευθερία Μπαρμπαρίγου.

Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε (και να γράφουμε) περισσότερα από ό,τι ο καθένας μόνος του.

Σας Προτείνουμε