Πίσω

Εύκολο κέικ

Κέικ, το πιο εύκολο αντικαταθλιπτικό

Κυριακή απόγευμα, χειμώνας, και όλοι είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ, με τη μελαγχολία της Δευτέρας προ των πυλών. Κάποιος κάνει την κωδική αντικαταθλιπτική ερώτηση: «Δεν φτιάχνουμε κανά γλυκάκι;». Τίποτα δε θεραπεύει πιο εύκολα την κυριακάτικη μελαγχολία από το να ετοιμάσουμε ένα ευκολo πεντανόστιμο κέικ. Το «εύκολο», βέβαια, είναι μια κουβέντα, γιατί ούτε αυτό, ούτε η διάθεση φτιάχνονται χωρίς υλικά. Ωστόσο, τα πράγματα, ακόμη και το απόγευμα της Κυριακής, είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι φαντάζεστε.

Εύκολο κέικ με ό,τι υπάρχει στο ντουλάπι

Κανένα κέικ δεν είναι εύκολο, αν μας λείπουν τα υλικά. Ευτυχώς, όμως, σχεδόν κάθε συνταγή μάς προσφέρει μια εύκολη εναλλακτική για κάθε υλικό που μας λείπει. Έτσι, αν δεν έχουμε βούτυρο, είναι εύκολο να το αντικαταστήσουμε με λάδι, για ένα πιο ελαφρύ κέικ. Αν μας λείπει η κρέμα γάλακτος είναι εξίσου εύκολο να δέσουμε το μείγμα του κέικ με αυγα. Το γάλα αντικαθίσταται εύκολα με γιαούρτι ή ξινόγαλα. Κι αν δεν έχουμε σοκολάτα, με μήλα, μπανάνες, ακόμη και με καροτα, μπορούμε να δημιουργήσουμε. Φτάνει να έχουμε πάντα στο ντουλάπι μας δυο τρία βασικά υλικά: αλεύρι, βανίλια, κανέλλα, σόδα και baking powder.

Εύκολο κέικ

Αφού κάνετε «έλεγχο υλικών», έφτασε η ώρα να διαλέξετε μια από τις ιδέες για το κυριακάτικο γλυκό σας. Αν έχετε την εντύπωση ότι ένα νόστιμο γλυκό φτιάχνεται μόνο με συνταγή…υπερπαραγωγή, σίγουρα απατάστε. Ένα εύκολο κέικ, με γρήγορη και αξιόπιστη συνταγή, θα σας παρηγορήσει σίγουρα περισσότερο από μία κουζίνα γεμάτη με άπλυτα σκεύη. Το μυστικό για την επιτυχία είναι να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες.

Σπάστε τη μελαγχολία με παιδικό παιχνίδι

Με αυτές τις προϋποθέσεις, μπορείτε να μυήσετε ακόμη και τα παιδιά στη ζαχαροπλαστική «θεραπεία». Τα παιδιά σίγουρα θα ενθουσιαστούν διαπιστώνοντας πως μπορούν να φτιάξουν το δικό τους εύκολο κέικ με απλά υλικά. Προετοιμάζοντάς το, θα περάσει εύκολα η ώρα το δύσκολο απόγευμα της Κυριακής, αλλά και η μελαγχολία. Τα παιδιά, έχοντας περάσει ένα δημιουργικό απόγευμα γεμάτο σπιτικές μυρωδιές, θα πάνε νωρίς νωρίς και ικανοποιημένα για ύπνο. Εσείς θα έχετε λίγο περισσότερο χρόνο, πριν το ξεκίνημα της καινούριας εβδομάδας. Και για bonus, δε θα χρειαστεί, Κυριακή βράδυ, να ετοιμάσετε το δεκατιανό για το σχολείο. Θα έχετε γεμίσει τα ταπεράκια, με το πιο εύκολο και νόστιμο δεκατιανό, ένα κομμάτι αφρατένιο και πεντανόστιμο.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται