Πώς φτιάχνω κορνέ από λαδόκολλα

Το κορνέ ζαχαροπλαστικής είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο. Βολεύει όχι μόνο στον στολισμό των μπισκότων και των κέικ αλλά και στο να γεμίσετε σου ή εκλεράκια, να στολίσετε cupcakes, τούρτες. Γενικά είναι πολύ χρήσιμο και βοηθάει να χειριστείτε εύκολα τα κρεμώδη μείγματα, όπως σαντιγί, επικαλύψεις, φρόστινγκ, γεμίσεις κτλ. Πολλές φορές ακόμα και αν έχουμε ένα κορνέ μιας χρήσης στα συρτάρια της κουζίνας μας, στην εκτέλεση μιας συνταγής μπορεί να χρειαστούμε και δεύτερο και τρίτο. Γι’ αυτό, μάθετε αυτόν τον εύκολο τρόπο για να φτιάχνετε ένα εύκολο, χειροποίητο κορνέ από λαδόκολλα, για να έχετε όσα θέλετε, όποτε τα χρειάζεστε.

Θα χρειαστείτε:

Μία λαδόκολλα ή ένα κομμάτι από το ρολό με το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Θα κόψετε τη λαδόκολλα σε τετράγωνο.

Θα τη διπλώστε στη μέση διαγώνια για να τη χωρίσετε σε δύο ορθογώνια τρίγωνα.

Θα κόψετε στη μέση και θα σχηματιστούν δύο ορθογώνια τρίγωνα.

Θα πιάσετε μία από τις μικρές γωνίες και θα τη φέρετε να ακουμπάει πάνω στην ορθή γωνία του τριγώνου.

Το ίδιο θα κάνετε και με την άλλη γωνία. Θα την πιάσετε, θα τη φέρετε να αγκαλιάσει τον κώνο που σχηματίζεται και θα την ενώσετε με τις άλλες γωνίες. Και οι τρεις γωνίες του τριγώνου τώρα πρέπει να είναι ενωμένες σε ένα σημείο. Τώρα πρέπει το κορνέ ζαχαροπλαστικής να έχει πάρει το σχήμα του.

Πιάνετε και κάνετε ένα και μετά άλλα δύο διπλώματα στο σημείο που ενώνονται οι γωνίες για να σταθεροποιηθεί το χειροποίητο κορνέ και να μην σας ανοίγει.

Τώρα το κορνέ σας είναι έτοιμο για χρήση. Θα το γεμίσετε με την κρέμα που θέλετε, θα διπλώσετε προσεκτικά το πάνω μέρος να το κλείσετε (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λαστιχάκι αν θέλετε) και με το ψαλίδι θα κόψετε την άκρη του τόσο, όσο σας χρειάζεται και ανάλογα με το αν θέλετε μικρή ή μεγάλη ροή.

Extra tip

Αυτό το κορνέ μιας χρήσης, το χωνάκι που φτιάξατε με τη λαδόκολλα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για ποπκορν, για κάστανα και για ό,τι άλλο σας αρέσει.

https://www.argiro.gr/2019/11/pos-ftiachno-korne-apo-ladokolla/