Πίσω

Πως τρωγεται το αβοκαντο

Ιδιαίτερο φρούτο που γεννά πολλές απορίες.

Πως τρώγεται και πως ωριμάζει ; Τα βρίσκουμε συνήθως στον πάγκο του μανάβη, χωρίς να έχουν φτάσει ακόμα στην ιδανική ωρίμανσή τους. Για να τα χρησιμοποιήσουμε όμως στις συνταγές μας και να τα απολαύσουμε την υπέροχη γεύση και τη μοναδική τους υφή πρέπει να είναι ώριμα. Κι φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε πως τρώγεται. Είναι καλό να γνωρίζουμε μερικούς τρόπους οι οποίοι μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης ενός φρεσκοαγορασμένου.

Παρακάτω θα δείτε τρόπους, που θα το κάνουν  να ωριμάσει ακόμα και σε μερικά λεπτά!

 Πως ωριμάζει;

Τυλίξτε το  καλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι και βάλτε το στο φούρνο, στους 100 βαθμούς C για 10 λεπτά. Με τη θέρμανση απελευθερώνει αιθυλένιο, το οποίο προάγει την ωρίμανσή του. Το γεγονός του ότι είναι τυλιγμένο με το αλουμινόχαρτο, αυξάνει τη συγκέντρωση του αερίου γύρω από τον καρπό και μέσα σε λίγα λεπτά μπορεί να επέλθει η ωρίμανση.

Αν δεν βιάζεστε τόσο πολύ, και απλά θέλετε να επιταχύνετε ελαφρώς τη διαδικασία της ωρίμανσης, τότε πάρτε μια χάρτινη σακούλα, βάλτε μέσα το  μαζί με ένα μήλο. Κλείστε καλά τη σακούλα και αφήστε τη σε μια άκρη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Θα είναι έτοιμο σε 1-3 μέρες. Τσεκάρετε ενδιάμεσα να βεβαιωθείτε σε τι κατάσταση είναι. Αν δεν έχετε μήλο, μπορείτε να βάλετε σκέτο  μιας και η σακούλα ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα μέσο φυλάκισης του αιθυλενίου. Αλλα μαζί και τα δυο θα παράγεται μεγαλύτερη ποσότητα και θα ωριμάσει πιο γρήγορα. Χωρίς το μήλο θα πάρει 2-4 μέρες.

Δείτε εδώ μοναδικές συνταγές με αβοκάντο και μπείτε στην κουζίνα!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται