Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ. Είναι χαμηλή σε θερμίδες, είναι πεντανόστιμη και τη μαγειρεύω με χίλιους τρόπους. Στα νησιά του Αιγαίου καθώς και στην Κρήτη τις αγκινάρες τις τρώμε και ωμές σαν μεζέ με αλάτι και λεμόνι. Κατέχουν όμως ξεχωριστή θέση στο καθημερινό τραπέζι όταν είναι στην εποχή τους, αφού οι νησιώτισσες τις μαγειρεύουν σε εβδομαδιαία βάση με απίστευτα νόστιμες συνταγές. Είναι άλλωστε γνωστή η αγάπη των Παριανών για τον μουσακά με άγριες αγκινάρες την άνοιξη, μια κορυφαία συνταγή για το πολύτιμο αυτό λαχανικό της άνυδρης γης των νησιών μας. Αν αγαπάτε λοιπόν τις αγκινάρες όπως εγώ διαβάστε παρακάτω όλα τα μυστικά μου αναλυτικά για το τέλειο μαγείρεμα τους!