• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
1105

Για τις αγκινάρες αλά πολίτα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 12 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε καρέ
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες σε καρέ
  • 2 μεγάλα καρότα σε φέτες
  • 300 γρ. αρακά
  • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/3 ματσ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ (χωρίς γλουτένη)
  • λίγο ζεστό νερό (ίσα που να σκεπάζει τα υλικά )
  • αλάτι, πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα λευκά μέρη των φρέσκων κρεμμυδιών για 4-5 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον αρακά, τις πατάτες, τις αγκινάρες και το καρότο.

    Αν έχετε φρέσκες αγκινάρες, δείτε εδώ πώς θα τις καθαρίσετε χωρίς να μαυρίσουν.

    Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό, ίσα που να σκεπάζει τα υλικά.

    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.

    Προς το τέλος του βρασμού ξεσκεπάζουμε το φαγητό και βράζουμε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει η σάλτσα.

    Στο τέλος μένει σχεδόν με το λάδι του το φαγητό και με πολύ λίγη δεμένη σάλτσα.

    Περιχύνουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι.

    Αν θέλουμε δένουμε με κορν φλάουρ ή τις κάνουμε με αυγολέμονο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται