Η Αργυρώ μαζί με άλλες διάσημες μητέρες, στα Χωριά SOS για να στηρίξουν τη σημαντική ενέργεια #stinpioglikiamama

Τα Παιδικά Χωριά SOS και η Σίσσυ Χρηστίδου, ενόψει της Γιορτής της Μητέρας στις 10/05, διοργάνωσαν μια ενέργεια αφιερωμένη “Στην πιο γλυκιά μαμά του κόσμου!”. Τι αποκάλυψαν οι διάσημες μητέρες;

Υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τη δική τους μητέρα να τους μαλώσει στις αταξίες, που δεν έχουν να τρέξουν σε αγκαλιές. Κάποια από αυτά παίρνουν κοντά τους τα Παιδικά Χωριά SOS και μαζί με τις μητέρες SOS, προσπαθούν να τους προσφέρουν με όλη τους την αγάπη τα πάντα. Αυτές τις μέρες ζητούν κι από μας να βοηθήσουμε, στέλνοντας μήνυμα #stinpioglikiamama.  Πρόκειται για μια ενέργεια που είναι αφιερωμένη στην κάθε μαμά εκεί έξω που αγαπάμε για χίλιους λόγους και που θαυμάζουμε για ακόμη περισσότερους. Τα Παιδικά Χωριά SOS σε προτρέπουν να την ευχαριστήσεις, ενισχύοντας παράλληλα το έργο τους, στέλνοντας από τις 05/05 με sms στο 19820 μια ευχή για τη δική σου πιο γλυκιά μαμά του κόσμου. Τα Παιδικά Χωριά SOS αναλαμβάνουν να φτιάξουν την ευχετήρια κάρτα, που θα μπορείς να κατεβάσεις από το https://sos-villages.gr/giorti-miteras και να της την στείλεις!

Το πρωί της Τετάρτης τα Παιδικά Χωριά SOS με την πολύτιμη αρωγή της Σίσσυς Χρηστίδου πραγματοποίησαν μία συνάντηση με πρωταγωνίστριες Μαμάδες, εργαζόμενες σε διαφορετικούς κλάδους, οι οποίες είτε βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, είτε έχουν μία πολύ πιεστική καθημερινότητα στο εργασιακό τους περιβάλλον, η οποία επιβαρύνεται με τη νέα πραγματικότητα που βιώνουν. Οι μητέρες που βρέθηκαν στο Χωριό SOS της Βάρης, ήταν η Βασιλική Μιλλούση, Πρωταθλήτρια Ενόργανης Γυμναστικής, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Σεφ και η Μαρίνα Γιώτη, Συγγραφέας και εικονογράφος Παιδικών Βιβλίων.

αργυρω μπαρμπαριγου Παιδικά Χωριά SOS Σίσσυ Χρηστίδου

Η δεύτερη «συνάντηση» θα πραγματοποιηθεί και θα προβληθεί μέσα από Instagram Live στο Instagram Account της Σίσσυς Χρηστίδου (09/05, Σάββατο, ώρα: 19.00). Εκεί οι καλεσμένες Μητέρες θα είναι: Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ και στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, Γεύση Αγγέλογλου,  Μητέρα στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Θεσσαλονίκη,  Ανέτα Μουλαϊδου, Δασκάλα στο Α΄ Δημοτικό Τριλόφου.

→Η πρώτη μητέρα που συζήτησε με τη Σίσσυ Χρηστίδου, ήταν η πρωταθλήτρια ενόργανης γυμναστικής  Βασιλική Μιλλούση για το τι έχει αλλάξει στη ζωή της ως μαμά: “Είμαι άλλος άνθρωπος όσο αφορά στη σκέψη, το μέλλον, και πώς κινούμαι γιατί έχουν όλα ως βάση το τι πρέπει να κάνω για το παιδί μου. Κατά τ’ άλλα δεν έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή μου. Και με τον άντρα μου (σ.σ Λευτέρης Πετρούνιας) είναι όλα ίδια. Από την αρχή βγήκαμε έξω, έχουμε τις παρέες μας, μαζί έχω και την μπέμπα, αγκαλιά βέβαια. Η πιο σημαντική αλλαγή είναι οι προβληματισμοί μου και οι σκέψεις μου. Έχω γίνει πιο ευαίσθητη κι έχω δραστηριοποιηθεί πολύ στα θέματα των παιδιών. Σαν μαμά θέλω να προσφέρω ό,τι μπορώ και στ’ άλλα παιδιά. Επίσης εκτιμώ πάρα πολύ περισσότερο και τη δική μου μαμά.”

→Όπως η Σίσσυ Χρηστίδου, έτσι και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει έναν ιδιαίτερο δεσμό με τα Παιδικά Xωριά SOS κι έχει συμμετάσχει σε πολλές σχετικές ενέργειες. Η γνωστή σεφ μίλησε στη Σίσσυ για τη σχέση με τη δική της μητέρα αλλά και την κόρη της. “Αυτός ο χώρος είναι ιερός. Οι μαμάδες που έχουν επιλέξει κι έχουν επιλεγεί να γίνουν μαμάδες στα χωριά SOS, είναι “παραπάνω” κι από τις βιολογικές μητέρες. Βλέπεις την έγνοια που έχουν για κάθε παιδί και το καταλαβαίνεις. Η δική μου κόρη είναι πλέον 26 ετών και ζει μόνιμα στην Πάρο, τον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και που λατρεύω. Ζει μαζί με τη μαμά μου και πραγματικά είναι υπέροχο. νιώθω ήσυχη ότι το παιδί μου είναι μαζί με τη μαμά μου και το αντίστροφο. Προέρχομαι από μία μαμά που ήταν στη ζωή της πολύ ήσυχη, αλλά και πολύ δημιουργική και δυνατή ταυτόχρονα. Τη θαυμάζω πολύ γιατί μου έδωσε κι εμένα αυτή τη δύναμή της. Στη ζωή της τα κατάφερε όλα και πήρα κι εγώ ερεθίσματα από εκείνη. Νομίζω έγινα κι εγώ μια μαμά που έδωσα δύναμη στο παιδί μου και το θεωρώ πολύ σημαντικό. Ελπίζω το παιδί μου να είναι ευχαριστημένο. Μερικές φορές ένιωσα ότι δεν μπορώ να αφιεωρωθώ όσο ήθελα, γιατί όπως ξέρεις κι εσύ πολύ καλά κάποιες φορές οι υποχρεώσεις είναι πολύ περισσότερες από αυτές που μπορείς ν’ αντέξεις. Όλο αυτό το έλυσα με ψυχολόγο. Θεωρούσα ότι δεν έχω το χρόνο που θέλω εγώ, ν’ αφιερώσω στο παιδί μου.”

→Η τρίτη μητέρα της παρέας, που βρέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS είναι η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη, η οποία μίλησε για τη σχέση της με την έφηβη κόρη της, η οποία είναι 11,5 ετών. “Αυτές τις ημέρες που μείναμε στο σπίτι, βρήκαμε χρόνο να κάνουμε κάποια πράγματα μαζί που πριν δεν μπορούσαμε. Κάναμε πολλή γυμναστική με online video, είδαμε ταινίες με pop corn, φτιάξαμε το σπίτι… Η Βάγια μάλιστα μαγειρεύει κάποια πράγματα που της αρέσουν, μας αρέσει η μαγειρική γενικότερα. Για τη σχέση των παιδιών με τα βιβλία γενικότερα είπε: “Όλοι οι γονείς θέλουμε πραγματικά, να μάθουμε τα παιδιά μας να είναι αναγνώστες, γιατί αν το καταφέρουμε αυτό σημαίνει ότι ουσιαστικά θα είναι μαθητές μια ολόκληρη ζωή. Αν και τα παιδιά γίνονται αναγνώστες στην αγκαλιά των γονιών τους, το πρόβλημα είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Ειδικά στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο τα παιδιά μας μισούν τα βιβλία. Στα παλιότερα χρόνια το καλοκαίρι, τα βιβλία τα έκαιγαν από την πολλή πίεση. Αυτό θα έπρεπε να μας προβληματίζει ως κοινωνία. Οπότε το πιο σημαντικό είναι ν’ αλλάξουμε το εκπαιδευτικό μας σύστημα.”

Τη συνέχεια των συζητήσεων μπορείτε να τη βρείτε στο youtube της Σίσσυς Χρηστίδου. Μαζί με όλες τις μαμάδες λοιπόν, γιορτάζουν και οι Μητέρες των Παιδικών Χωριών SOS, οι Μητέρες της καρδιάς. Μπορεί να μην έχουν δώσει οι ίδιες ζωή στα παιδιά, είναι εκείνες όμως που αφιερώνουν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο να μεγαλώσουν με φροντίδα και αγάπη τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS, όπως θα μεγάλωνε οποιαδήποτε μαμά το βιολογικό της παιδί.

Το έργο κάθε Μητέρας SOS είναι πολύτιμο. Το ίδιο πολύτιμο είναι και κάθε μήνυμα που θα σταλεί στο 19820 #stinpioglikiamama προκειμένου να συγκεντρωθούν πόροι για την ενίσχυση του αγώνα των Παιδικών Χωριών SOS. Μην ξεχάσεις να στηρίξεις κι εσύ τα Παιδικά Χωριά SOS στέλνοντας το μήνυμά σου.

πηγή: marieclaire.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται