Η σπατάλη φαγητού ή αλλιώς food waste ξεκινάει πρώτα μέσα από το σπίτι μας. Μάθε το λάθος που κάνεις συχνά στην κουζίνα πετώντας πολύτιμα υλικά.
Κάθε φορά που αγοράζεις μαϊντανό, άνηθο ή σέλινο, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να κόψεις το ματσάκι στα δυο. Τα τρυφερά φύλλα θα μπουν στο φαγητό και τα κοτσάνια πάνε συνήθως στον κάδο απορριμμάτων.
Κι όμως όλη η νοστιμιά τους βρίσκεται στα κοτσάνια.
Όταν είναι πολύ τρυφερά, αφού τα πλύνεις και τα στεγνώσεις πολύ καλά, κόψε τα τρυφερά κοτσάνια σε μεγάλα κομμάτια και βάλε τα μέσα σε πίτες κάθε λογής ή ψιλόκοψε τα ως γέμιση π.χ. για ντολμάδες και γεμιστά.
Η γεύση της συνταγής θα απογειωθεί και σου το υπογράφω.
Αξιοποιούμε κάθε δώρο της φύσης σεβόμενοι τον πλανήτη και τα πολύτιμα αγαθά του με συναίσθηση ευθύνης στο μεγάλο σπίτι που μας περιβάλει όλους και έχει ανάγκη από την φροντίδα μας. Ξεκινώντας πάντα από τη μικρή κουζίνα του δικού μας σπιτιού ή της επιχείρησής μας γιατί όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε!
Περιορίστε την άσκοπη σπατάλη φαγητού & τροφίμων & ξεκινήστε με ενέργειες ενάντια στο food waste από την καθημερινότητά σας!